Angu de milho verde (Puré cremós de blat de moro) - Minas Gerais, Brasil

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Cristiane Murta i Elisvan Rufino, Barcelona

INGREDIENTS

  • 12 panotxes tendres de blat de moro
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Traieu les fulles de les panotxes, esbandiu-les i desgraneu-les. Tritureu el panís amb aigua (els grans han de quedar coberts).
Coleu-ho i poseu a coure el suc groguenc obtingut. Afegiu-hi una culleradeta curulla de sal. Cal que ho remeneu tota l'estona per evitar que es facin grumolls. El líquid ha d'anar reduint, sense que arribi a arrencar el bull, fins que la consistència sigui molt cremosa, com un puré. I cal que hagi cuit molta estona, entre mitja hora i una hora (depenent de la quantitat que en prepareu), ja que, si no, pot resultar indigest.
Aboqueu la crema obtinguda en un recipient de vores altes, que ja serà el que portareu a taula per servir.
Com a curiositat, l'Elis diu que s'ha de remenar sempre en el sentit de les agulles del rellotge: així tindrem garantit que aquesta mena de crema queda ben lligada.
L'angu serveix de base, per exemple, a un plat de pollastre a la cassola.

Anar al contingut