Ànec mut del Penedès amb gambes

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ton Mata
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Ton, Vilafranca del Penedès

INGREDIENTS

  • 1 ànec mut femella
  • 8 gambes
  • 3 grans d'all
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba mitjana
  • 3 tomàquets
  • 1 fulla de llorer
  • 1 copeta de brandi del Penedès
  • farina
  • 1 picada d'ametlles
  • 1 tassa de brou de carn
  • 1 tassa de brou de peix
  • oli, sal i pebre

PREPARACIÓ

Comenceu salpebrant l'ànec. Enfarineu-lo una mica i poseu-lo en una paella amb oli per treure-li la grassa.
Quan estigui una mica daurat, poseu-lo en una cassola. Tot seguit saleu les gambes. Enfarineu-les i poseu-les a la mateixa paella on heu daurat l'ànec. Afegiu-hi el brandi i flamegeu-les. Després retireu les gambes de la paella. Per fer el sofregit, poseu els alls a la mateixa paella i deixeu-los enrossir. Després afegiu-hi la ceba. Quan agafi una mica de color incorporeu-hi el pebrot, i tot seguit, el tomàquet. Deixeu-ho coure una estona perquè es vagi confitant. Aleshores afegiu-hi les ametlles picades. Remeneu-ho una mica i incorporeu el sofregit a la cassola amb l'ànec. Afegiu-hi una mica de brou de peix i de carn calents i una fulla de llorer. Remeneu-ho i deixeu-ho coure 30 minuts. Després passeu la salsa per un colador xinès mirant que vagi a parar un altre cop a la cassola. Afegiu-hi les gambes i deixeu-ho coure 5 minuts més. Quan tingueu l'ànec i les gambes cuites ja podeu emplatar.
Anar al contingut