Amanida tèbia de verdures d'hivern

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Òscar Teixidó
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Aula Restaurant CETT, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 500 g patata kennebec
  • sal
  • oli d'oliva
  • 250 g d'api-rave
  • 150 g d'api blanc
  • 200 g d'alls tendres
  • 200 g de coliflor
  • 250 g de naps
  • 8 raves
  • sal
  • Per a la vinagreta:
  • 75 g d'oli oliva
  • 25 g de vinagre de xerès
  • 30 g de llardons picats
  • sal
  • pebre blanc

PREPARACIÓ

Per començar, renteu la patata, punxeu-la amb un ganivet, poseu-la en una safata de forn amb una mica de sal i oli i deixeu-la coure al forn a 180 graus fins que estigui tendra, aproximadament de 20 a 40 minuts, segons les mides.

Mentrestant, netegeu les verdures amb aigua abundant, talleu-les a trossos petits, excepte l'api, que el tallareu a tires; i els raves, a grills. Seguidament, poseu les verdures en un plat, tapeu-ho amb plàstic film i deixeu-ho coure al microones durant uns 5 minuts a potència màxima.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol els llardons, el vinagre, l'oli, la sal i el pebre i barregeu-ho tot amb l'ajuda d'unes varetes manuals.

A continuació, un cop escorregudes i encara calentes, peleu les patates i trinxeu-les amb la forquilla.

I ja per acabar, emplateu la patata tèbia, aneu-hi punxant les verdures a sobre i amaniu el plat amb un polsim de sal i la vinagreta de llardons.

Anar al contingut