Amanida tèbia de verdures d'hivern
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Òscar Teixidó
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Aula Restaurant CETT, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 500 g patata kennebec
- sal
- oli d'oliva
- 250 g d'api-rave
- 150 g d'api blanc
- 200 g d'alls tendres
- 200 g de coliflor
- 250 g de naps
- 8 raves
- sal
- Per a la vinagreta:
- 75 g d'oli oliva
- 25 g de vinagre de xerès
- 30 g de llardons picats
- sal
- pebre blanc
PREPARACIÓ
Per començar, renteu la patata, punxeu-la amb un ganivet, poseu-la en una safata de forn amb una mica de sal i oli i deixeu-la coure al forn a 180 graus fins que estigui tendra, aproximadament de 20 a 40 minuts, segons les mides.
Mentrestant, netegeu les verdures amb aigua abundant, talleu-les a trossos petits, excepte l'api, que el tallareu a tires; i els raves, a grills. Seguidament, poseu les verdures en un plat, tapeu-ho amb plàstic film i deixeu-ho coure al microones durant uns 5 minuts a potència màxima.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol els llardons, el vinagre, l'oli, la sal i el pebre i barregeu-ho tot amb l'ajuda d'unes varetes manuals.
A continuació, un cop escorregudes i encara calentes, peleu les patates i trinxeu-les amb la forquilla.
I ja per acabar, emplateu la patata tèbia, aneu-hi punxant les verdures a sobre i amaniu el plat amb un polsim de sal i la vinagreta de llardons.
Mentrestant, netegeu les verdures amb aigua abundant, talleu-les a trossos petits, excepte l'api, que el tallareu a tires; i els raves, a grills. Seguidament, poseu les verdures en un plat, tapeu-ho amb plàstic film i deixeu-ho coure al microones durant uns 5 minuts a potència màxima.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol els llardons, el vinagre, l'oli, la sal i el pebre i barregeu-ho tot amb l'ajuda d'unes varetes manuals.
A continuació, un cop escorregudes i encara calentes, peleu les patates i trinxeu-les amb la forquilla.
I ja per acabar, emplateu la patata tèbia, aneu-hi punxant les verdures a sobre i amaniu el plat amb un polsim de sal i la vinagreta de llardons.