Amanida d'hivern amb ricotta

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les verdures i hortalisses de fulla, com l'escarola, aporten molt poques calories i, en canvi, són riques en aigua, fibra, vitamines i minerals; especialment, les més verdes.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 carxofes     

    2 cullerades de tàperes

    1 ceba

    1 tap colatura

    fulles d'api

    fulles de xicoira (podem fer-ne servir diferents varietats)

    fulles d'escarola     

    ricotta

    pebre blanc

    olives Kalamata

    llimona

    aigua 

    julivert

    menta

    oli OVE

    vinagre vell

PREPARACIÓ

  1. Traiem les fulles exteriors  de 4 carxofes, les tornegem i les reservem en un bol amb aigua, llimona i julivert.
  2. Piquem finament menta i julivert i ho barregem en un bol.
  3. Hi afegim oli OVE, vinagre vell, suc de llimona, un tap de colatura d'anxova, 4 voltes de pebre blanc i sal.
  4. Pelem i tallem a la juliana 1 ceba tendra. La posem en el bol on hi ha les carxofes.
  5. Ensenyem unes fulles i branques d'api i unes fulles de xicoira i d'escarola cabell d'àngel.
  6. Pelem i tallem l'api a macedònia.
  7. Traiem de la nevera la ricotta.
  8. Traiem les carxofes del bol, les eixuguem i les tallem a la juliana.
  9. Traiem la ceba del bol i  l'eixuguem.
  10. Dins d'un bol hi posem la xicoira sencera, l'escarola tallada,  les carxofes tallades, la ceba,  la vinagreta  i ho remenem.
  11. Ho servim al plat amb la ricotta, 2 cullerades de tàperes i olives Kalamata.
Anar al contingut