Amanida dels bons homes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Aquesta amanida, amb tants superaliments, és igualment lleugera que riquíssima en nutrients: vitamines, minerals i fibraAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 poma Granny Smith
4 pomes de muntanya: mandi, bruna, groga i una de negra
Xicoia
Ruca salvatge
Ravenissa blanca
Enciamet
Créixens
Fonoll
Colitxos
Agrella
Pimpinella
Bledes
Canonges
Banya de cérvol
Rosella
Calèndula
Ortigues
1 canonet de canyella
Anís estrellat
Cardamom
Mantega clarificada
Per a la vinagreta:
Agràs
Oli OVE
Sal
Pebre
1 tall de bresca de mel
Un grapat de nous pelades
PREPARACIÓ
- Pelem una poma negra, una de bruna, una de mandi i una de groga (totes elles varietats de muntanya). Les tallem.
- Posem les pomes en una cassola amb ghee (mantega clarificada), una mica d'anís estrellat, un parell de grans de cardamom oberts i un canonet de canyella.
- Caramel·litzem les pomes a foc mitjà durant uns 15 minuts. Retirem la cassola del foc i deixem que vagi perdent temperatura (l'amanida és tèbia).
- Barregem en un bol xicoia, ruca salvatge, ravenissa blanca, enciamet, créixens, fonoll, colitxos, agrella, pimpinella, bleda, canonges, banya de cérvol, rosella i calèndula.
- Hi afegim una poma Granny Smith tallada a pètals fins i nous.
- En un morter hi posem ortigues, unes gotes d'agràs (o de suc de llimona), vinagre de poma i una mica de sal. Hi afegim pebre negre i una bresca de mel. Ho matxuquem. Un cop aconseguida una textura de pasta, hi afegim oli OVE per emulsionar-ho.
- Afegim aquesta vinagreta al bol de les verdures.
- Emplatem posant al fons les herbes amb el pètals de poma Granny Smith i després la resta de pomes caramel·litzades. Llest.