Amanida dels bons homes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta amanida, amb tants superaliments, és igualment lleugera que riquíssima en nutrients: vitamines, minerals i fibraAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 poma Granny Smith  

    4 pomes de muntanya: mandi, bruna, groga i una de negra

    Xicoia  

    Ruca salvatge

    Ravenissa blanca  

    Enciamet

    Créixens  

    Fonoll  

    Colitxos  

    Agrella

    Pimpinella

    Bledes

    Canonges

    Banya de cérvol  

    Rosella

    Calèndula

    Ortigues

    1 canonet de canyella  

    Anís  estrellat

    Cardamom  

    Mantega clarificada  

     

    Per a la vinagreta:  

    Agràs

    Oli OVE

    Sal  

    Pebre  

    1 tall de bresca de mel  

    Un grapat de nous pelades

PREPARACIÓ

  1. Pelem una poma negra, una de bruna, una de mandi i una de groga (totes elles varietats de muntanya). Les tallem.
  2. Posem les pomes en una cassola amb ghee (mantega clarificada), una mica d'anís estrellat, un parell de grans de cardamom oberts i un canonet de canyella.
  3. Caramel·litzem les pomes a foc mitjà durant uns 15 minuts. Retirem la cassola del foc i deixem que vagi perdent temperatura (l'amanida és tèbia).
  4. Barregem en un bol xicoia, ruca salvatge, ravenissa blanca, enciamet, créixens, fonoll, colitxos, agrella, pimpinella, bleda, canonges, banya de cérvol, rosella i calèndula.
  5. Hi afegim una poma Granny Smith tallada a pètals fins i nous.
  6. En un morter hi posem ortigues, unes gotes d'agràs (o de suc de llimona), vinagre de poma  i una mica de sal. Hi afegim pebre negre i una bresca de mel. Ho matxuquem. Un cop aconseguida una textura de pasta, hi afegim oli OVE per emulsionar-ho.
  7. Afegim aquesta vinagreta al bol de les verdures.
  8. Emplatem posant al fons les herbes amb el pètals de poma Granny Smith i després la resta de pomes caramel·litzades. Llest.

 

Anar al contingut