Amanida de tomàquets i iogurt de cabra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas, Montse Tió i Lluís Marquina
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El iogurt té calci com la llet, però no té tanta lactosa, per això és apte per a moltes persones que en són intolerants, a més conté bacteris làctics vius beneficiosos per a les funcions intestinals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 tomàquets d'amanir o 12 cirerols
2 pebrots de Caiena
1 gra d'all
3 iogurts de cabra
gingebre
menta
julivert
llima
llet de coco
cardamom verd
farigola
romaní
oli OVE
PREPARACIÓ
- Fem un oli picant: en un recipient al foc, amb una mica d'oli OVE, hi posem all aixafat, farigola, romaní, gingebre i els pebrots de Caiena aixafats. Posem el foc al màxim i, un cop ha agafat temperatura però no s'ha enrossit res, hi afegim la resta d'oli i abaixem el foc al mínim. Ho deixem al foc 15 minuts.
- Rentem els tomàquets, els escaldem, tallem la cocció i els pelem (si són d'amanir, els tallarem a trossos, però si són cirerols, els deixem tal qual).
- Parem el foc en què estem fent l'oli picant.
- Posem els tomàquets a dins del recipient de l'oli i els hi deixem marinar 10-15 minuts, segons si són d'amanir o cirerols (els cirerols, 10 minuts; els d'amanir, 15 minuts).
- Barregem els 3 iogurts de cabra amb tres cullerades de llet de coco.
- Tallem la llima a grills, amb pell i tot, i els marquem a la planxa (o a la paella).
- Piquem la menta i el julivert.
- Ho servim en un bol amb els iogurts de base, el cardamom verd a sobre, picat, i els tomàquets, les fulles de menta i julivert, les llimes a la planxa i unes quantes gotes d'oli OVE.