Amanida de tomàquets confitats amb formatge de cabra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Bernat Fernández
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ovic, Barcelona
INGREDIENTS
- 8 tomàquets de Montserrat
- 1 tassa d'oli verge
- Branca de romaní
- Branca de farigola
- Alfàbrega, orenga
- 200 g de formatge de cabra
- 20 olives negres
- Sal Maldon
- ruca
- 1 cullerada de vinagre de Mòdena
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el romaní i la farigola en un cassó amb oli i deixeu-ho escalfar durant 10 minuts, sense que l'oli arribi a fregir.
Seguidament, afegiu-hi els tomàquets tallats a quarts i deixeu-ho confitar durant 10 minuts més. A continuació, deixeu-ho refredar a la nevera, coleu l'oli i reserveu els tomàquets.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli de confitar els tomàquets amb el vinagre de Mòdena i remeneu-ho amb les varetes.
I ja per acabar, emplateu els tomàquets, poseu-hi per sobre una mica de sal Maldon, unes fulles d'alfàbrega fresca, unes fulles d'orenga fresca, unes fulles de ruca, el formatge de cabra esmicolat, les olives tallades a trossos i amaniu-ho tot amb la vinagreta.
Seguidament, afegiu-hi els tomàquets tallats a quarts i deixeu-ho confitar durant 10 minuts més. A continuació, deixeu-ho refredar a la nevera, coleu l'oli i reserveu els tomàquets.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli de confitar els tomàquets amb el vinagre de Mòdena i remeneu-ho amb les varetes.
I ja per acabar, emplateu els tomàquets, poseu-hi per sobre una mica de sal Maldon, unes fulles d'alfàbrega fresca, unes fulles d'orenga fresca, unes fulles de ruca, el formatge de cabra esmicolat, les olives tallades a trossos i amaniu-ho tot amb la vinagreta.