Amanida de sípia

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jean-Louis Durand
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Chez Bernard, Vilanova i la Geltrú

INGREDIENTS

  • 500 g de sípia
  • 400 g de carbassó
  • 400 g de tomàquet
  • 3 bosses de tinta de sípia
  • 1 gra d'all
  • vinagre de Xerès
  • sal
  • pebre
  • sucre
  • picada d'all i julivert
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu aigua en una olla. Quan bulli, afegiu-hi un tap de suro, mitja patata pelada i la sípia neta.
Tapeu-ho i deixeu-ho coure. A continuació, confiteu el carbassó tallat a daus en una olla amb oli i sal. Deixeu-ho coure a foc baix uns 6 o 7 minuts. Després, deixeu-ho sobre un paper de cuina perquè absorbeixi l'excés d'oli. Mentrestant, deixeu refredar la sípia cuita i talleu-la en làmines i després en tires, com si fossin tallarines. Per fer la vinagreta, poseu el vinagre i la tinta en un bol. Aneu-hi incorporant l'oli a poc a poc mentre ho remeneu. Després, salpebreu-ho. Tot seguit, salteu una mica les tallarines de sípia en una paella amb oli. Per emplatar el plat, preneu un motllo cilíndric i poseu-hi al fons el carbassó, a sobre els daus de tomàquet pelat, sense llavors i macerat en oli i a sobre les tallarines de sípia. Després, regueu-ho amb la vinagreta i desemmotlleu-ho. Podeu decorar el plat amb la vinagreta i una mica de picada.
Anar al contingut