Amanida de seitó amb formatge de cabra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Merlot, Tarragona
INGREDIENTS
- 12 seitons
- enciams variats (xicoira, fulla de roure, creixen, enciam, userda germinada)
- 200 g de formatge semicurat de cabra
- 150 g d'olives verdes
- 1/2 l de vinagre
- 2 cullerades de vinagre vell de vi negre
- 1 cullerada de vinagre balsàmic
- 1 ceba gran
- pebre negre en gra
- sal grossa
- oli d'oliva verge
- julivert
- 1 cabeça d'alls
PREPARACIÓ
Un cop nets el seitons i sense cap ni espina, poseu-los a marinar amb el vinagre, l'all laminat, la ceba tallada, el julivert i el pebre negre en gra.
Deixeu-ho a la nevera de 4 a 6 hores. Passat aquest temps traieu-los del marinat i poseu-los en una safata coberts d'oli d'oliva. En aquest punt, si voleu els podeu guardar a la nevera de 2 a 10 dies. Per fer la vinagreta, prepareu una picada amb uns quants alls i unes quantes fulles de julivert del marinat, les olives desossades i una mica de sal grossa. Afegiu-hi el vinagre balsàmic, el vinagre vell i una mica de vinagre corrent. Remeneu-ho bé i acabeu-ho de lligar amb oli d'oli. Munteu el plat amb el bouquet d'enciams, al costat poseu-hi el formatge tallat i damunt de cada tros col·loqueu-hi un filet de seitó. Amaniu-ho amb la vinagreta i ja ho podeu servir.
Deixeu-ho a la nevera de 4 a 6 hores. Passat aquest temps traieu-los del marinat i poseu-los en una safata coberts d'oli d'oliva. En aquest punt, si voleu els podeu guardar a la nevera de 2 a 10 dies. Per fer la vinagreta, prepareu una picada amb uns quants alls i unes quantes fulles de julivert del marinat, les olives desossades i una mica de sal grossa. Afegiu-hi el vinagre balsàmic, el vinagre vell i una mica de vinagre corrent. Remeneu-ho bé i acabeu-ho de lligar amb oli d'oli. Munteu el plat amb el bouquet d'enciams, al costat poseu-hi el formatge tallat i damunt de cada tros col·loqueu-hi un filet de seitó. Amaniu-ho amb la vinagreta i ja ho podeu servir.