Amanida de sardines marinades amb cítrics

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Carrió
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cibus, cuina, cinquena gamma i càtering, Barcelona

INGREDIENTS

  • 12 sardines fresques
  • 1 aranja rosa
  • 1 llima
  • 2 taronges
  • 1 llimona
  • 1 canonet de canyella
  • 1/4 de l d'oli d'oliva
  • 1 cullerada d'olivada d'arbequines
  • enciams variats
  • cibulet picat
  • sal
  • pebre rosa en gra

PREPARACIÓ

Per fer l'oli de cítrics, poseu en un bol la canyella, el pebre rosa, la raspadura de la pell de la llimona, de la llima, d'una taronja i l'oli i deixeu-ho macerar durant 24 hores.

A continuació, espremeu la taronja, la llimona i la llima, poseu els sucs en un bol, poseu-hi les sardines (ja netes i tallades a filets) a dintre i deixeu-ho marinar a la nevera durant 4 hores. Seguidament, escorreu-les, poseu-les en el bol de l'oli de cítrics i deixeu-les marinar durant 24 hores més a la nevera.

Tot seguit, poseu els enciams en un bol, juntament amb l'olivada, una mica de sal i una mica d'oli de cítrics i barregeu-ho bé perquè quedi ben amanit.

I ja per acabar, emplateu els enciams, poseu-hi les sardines marinades a sobre i guarniu el plat amb uns grills d'aranja i de taronja i una mica de cibulet picat.
Anar al contingut