Amanida de sardines i guacamole
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Fèlix Aranda
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Blay vinticinc, Sant Sadurní d'Anoia
INGREDIENTS
- 8 sardines
- 200 g de sal
- 100 g de sucre
- 1 tassa d'oli d'oliva arbequina
- 1 cullerada de pebre negre en gra
- Per al guacamole:
- 1 alvocat
- 2 tomàquets
- coriandre
- suc d'una llimona
- oli d'oliva
- vinagreta de vinagre balsàmic
- ous d'arengada
- barreja d'enciams i carbassó
- Per als tomàquets assecats:
- 4 tomàquets de branca
- sal, pebre, sucre i farigola
PREPARACIÓ
Per fer els tomàquets assecats, peleu els tomàquets, talleu-los a quarts, buideu-los, poseu-los en una safata amb una mica de sal, pebre, sucre i farigola
farigola i deixeu-los assecar al forn durant dues hores a 70 graus.
A continuació, poseu les sardines, netes i filetejades, en una safata. Tot seguit, cobriu-les amb la sal i el sucre barrejats i deixeu-ho macerar durant 3 hores. Després, renteu-les amb aigua, poseu-les en una safata amb uns granets de pebre negre, cobriu-les amb oli d'oliva i deixeu-les macerar una hora més.
Per fer el guacamole, poseu en un bol l'alvocat picat, el coriandre picat, el suc de llimona i l'oli d'oliva i tritureu-ho tot amb el túrmix. Seguidament, afegiu-hi el tomàquet tallat a dauets i remeneu-ho tot bé.
I ja per acabar, emplateu una mica de guacamole al centre del plat, poseu-hi a sobre el carbassó tallat a làmines i la barreja d'enciams, i cobriu-ho amb els tomàquets assecats i les sardines. Finalment, salseu-ho tot amb la vinagreta de vinagre balsàmic i guarniu el plat amb els ous d'arengada.
farigola i deixeu-los assecar al forn durant dues hores a 70 graus.
A continuació, poseu les sardines, netes i filetejades, en una safata. Tot seguit, cobriu-les amb la sal i el sucre barrejats i deixeu-ho macerar durant 3 hores. Després, renteu-les amb aigua, poseu-les en una safata amb uns granets de pebre negre, cobriu-les amb oli d'oliva i deixeu-les macerar una hora més.
Per fer el guacamole, poseu en un bol l'alvocat picat, el coriandre picat, el suc de llimona i l'oli d'oliva i tritureu-ho tot amb el túrmix. Seguidament, afegiu-hi el tomàquet tallat a dauets i remeneu-ho tot bé.
I ja per acabar, emplateu una mica de guacamole al centre del plat, poseu-hi a sobre el carbassó tallat a làmines i la barreja d'enciams, i cobriu-ho amb els tomàquets assecats i les sardines. Finalment, salseu-ho tot amb la vinagreta de vinagre balsàmic i guarniu el plat amb els ous d'arengada.