Amanida de sardines i guacamole

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Fèlix Aranda
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Blay vinticinc, Sant Sadurní d'Anoia

INGREDIENTS

  • 8 sardines
  • 200 g de sal
  • 100 g de sucre
  • 1 tassa d'oli d'oliva arbequina
  • 1 cullerada de pebre negre en gra
  • Per al guacamole:
  • 1 alvocat
  • 2 tomàquets
  • coriandre
  • suc d'una llimona
  • oli d'oliva
  • vinagreta de vinagre balsàmic
  • ous d'arengada
  • barreja d'enciams i carbassó
  • Per als tomàquets assecats:
  • 4 tomàquets de branca
  • sal, pebre, sucre i farigola

PREPARACIÓ

Per fer els tomàquets assecats, peleu els tomàquets, talleu-los a quarts, buideu-los, poseu-los en una safata amb una mica de sal, pebre, sucre i farigola
farigola i deixeu-los assecar al forn durant dues hores a 70 graus.

A continuació, poseu les sardines, netes i filetejades, en una safata. Tot seguit, cobriu-les amb la sal i el sucre barrejats i deixeu-ho macerar durant 3 hores. Després, renteu-les amb aigua, poseu-les en una safata amb uns granets de pebre negre, cobriu-les amb oli d'oliva i deixeu-les macerar una hora més.

Per fer el guacamole, poseu en un bol l'alvocat picat, el coriandre picat, el suc de llimona i l'oli d'oliva i tritureu-ho tot amb el túrmix. Seguidament, afegiu-hi el tomàquet tallat a dauets i remeneu-ho tot bé.

I ja per acabar, emplateu una mica de guacamole al centre del plat, poseu-hi a sobre el carbassó tallat a làmines i la barreja d'enciams, i cobriu-ho amb els tomàquets assecats i les sardines. Finalment, salseu-ho tot amb la vinagreta de vinagre balsàmic i guarniu el plat amb els ous d'arengada.
Anar al contingut