Amanida de rovellons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Planagumà
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les cols
- Informació nutricional -Obre
Les propietats nutricionals dels rovellons son similars a la resta de bolets i semblants a les verdures. Podem destacar el seu contingut en vitamina B5.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 400 g de rovellons (poden ser de pot, en oli)
- 100 g de tortell d'Olot
- 4 dl d'oli d'oliva
- 1 rovell d'ou
- 1 raig de vinagre de cabernet
- 1 enciam escarxofet
- 1 escarola blanca
- pebre en gra
- sal gruixuda
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli abundant sofregiu els rovellons durant un parell de minuts a foc fort.
Seguidament, abaixeu el foc, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho confitar a foc molt suau.
Mentrestant, talleu una llesca de tortell d'Olot a dauets, poseu-la en una safata i deixeu-la torrar al forn durant 10 minuts a 140 graus.
A continuació, poseu en un bol l'oli de confitar els bolets, el rovell, el vinagre, la sal i el pebre i tritureu-ho amb el túrmix fins que quedi una salsa ben fina.
I ja per acabar, poseu una mica de salsa al centre del plat, poseu-hi els rovellons a sobre, cobriu-los amb l'enciam i l'escarola, amaniu-ho amb una mica d'oli, sal i pebre i guarniu el plat amb els dauets de tortell d'Olot.
Seguidament, abaixeu el foc, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho confitar a foc molt suau.
Mentrestant, talleu una llesca de tortell d'Olot a dauets, poseu-la en una safata i deixeu-la torrar al forn durant 10 minuts a 140 graus.
A continuació, poseu en un bol l'oli de confitar els bolets, el rovell, el vinagre, la sal i el pebre i tritureu-ho amb el túrmix fins que quedi una salsa ben fina.
I ja per acabar, poseu una mica de salsa al centre del plat, poseu-hi els rovellons a sobre, cobriu-los amb l'enciam i l'escarola, amaniu-ho amb una mica d'oli, sal i pebre i guarniu el plat amb els dauets de tortell d'Olot.