Amanida de rogers escabetxats
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Bernat Harster
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Dadà
- Dieta: Per a embarassades
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per a l'escabetx:
- 12 rogers
- 200 g d'oli d'oliva
- farina blanca
- 5 grans d'all
- 1 ceba mitjana
- 2 pastanagues mitjanes
- 1 pebrot vermell
- 5 fulles de llorer
- farigola
- 1 culleradeta de pebre negre en gra
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 2 cullerades de vinagre de xerès
- sal i pebre
- Per als tomàquets deshidratats:
- 12 pètals de tomàquet secs
- 1 culleradeta d'orenga
- 2 fulles de llorer
- 4 grans d'all
- 100 g d'oli d'oliva verge
- 300 g de mesclum per amanir
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els tomàquets secs en un bol d'aigua tèbia i deixeu-los en remull una hora. Passat aquest temps, traieu-los, eixugueu-los, poseu-los en un bol amb oli d'oliva, all laminat, llorer i orenga i deixeu-los adobar durant dues hores.
Mentrestant, talleu els alls, la ceba, el pebrot i la pastanaga, tot ben petit, i sofregiu-ho en una paella amb una mica d'oli.
A continuació, netegeu els rogers (escateu-los, esbudelleu-los, passeu-los per aigua i escorreu-los), salpebreu-los, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli d'oliva a foc molt viu. Quan estiguin ben rossos, reserveu-los sobre paper absorbent.
Tot seguit, a l'oli de fregir els rogers, poseu-hi el pebre negre en gra, la farigola, el llorer, el pebre vermell i el vinagre i feu-ne un escabetx.
Finalment, poseu els rogers en una safata fonda, cobriu-los amb el sofregit de verdures i aboqueu-hi per sobre l'oli d'escabetx.
I ja per acabar, feu una base al centre del plat amb les fulles de mesclum, poseu-hi al damunt els rogers amb el sofregit i l'escabetx i guarniu el plat amb els tomàquets adobats.
Mentrestant, talleu els alls, la ceba, el pebrot i la pastanaga, tot ben petit, i sofregiu-ho en una paella amb una mica d'oli.
A continuació, netegeu els rogers (escateu-los, esbudelleu-los, passeu-los per aigua i escorreu-los), salpebreu-los, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli d'oliva a foc molt viu. Quan estiguin ben rossos, reserveu-los sobre paper absorbent.
Tot seguit, a l'oli de fregir els rogers, poseu-hi el pebre negre en gra, la farigola, el llorer, el pebre vermell i el vinagre i feu-ne un escabetx.
Finalment, poseu els rogers en una safata fonda, cobriu-los amb el sofregit de verdures i aboqueu-hi per sobre l'oli d'escabetx.
I ja per acabar, feu una base al centre del plat amb les fulles de mesclum, poseu-hi al damunt els rogers amb el sofregit i l'escabetx i guarniu el plat amb els tomàquets adobats.