Amanida de quinoa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La quinoa es considera un superaliment. És una bona font de proteïnes de bona qualitat, ja que conté 8 aminoàcids essencials.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 125 g de quinoa

    api

    espàrrecs

    tomàquet

    alvocat

    ceba tendra

    sal 

    oli OVE

    alfàbrega

    llima

    1 cabeça d'alls negres

    1 all

    pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Rentem la quinoa sota l'aixeta fins que quedi neta.
  2. Pelem els espàrrecs i els tallem a uns 3 cm.
  3. Tallem la ceba tendra a la juliana.
  4. Tallem l'api a la brunesa.
  5. Posem aigua a bullir en una olla amb un polsim de sal. Hi escaldarem els espàrrecs.
  6. Posem una paella al foc, refreguem un all aixafat i amb un raig d'oli hi saltem l'api i la ceba. Només un minut, perquè perdin una mica de fermesa.
  7. Immediatament i amb l'ajuda d'una aranya, traiem els espàrrecs i els passem a la paella on tenim la ceba i l'api.
  8. Hi afegim una mica de sal i ho reservem en un plat.
  9. Posem a bullir la quinoa amb aigua mineral durant uns 10 minuts.
  10. Un cop cuita la traiem, l'escorrem i la passem a una safata per tallar-ne la cocció. L'estirem amb una espàtula.
  11. Fem allioli d'all negre. Posem els grans d'all dins el pot de la batedora, amb un punt de sal i oli. Ho triturem i ho emulsionem.
  12. Ho passem a una mànega pastissera.
  13. En un bol, hi barregem la quinoa, la ceba, l'api, el tomàquet i l'alvocat tallats i l'alfàbrega desfullada i picada. Hi afegim oli OVE.
  14. Ho servim en un plat i per sobre hi posem l'allioli en forma de fils gruixuts per sobre. Hi afegim pebre negre i la ratlladura de llima.