Amanida de pop rostit amb patata, moniato i allioli d'all cuit

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Deme Lomas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Fishop, Girona
  • Informació nutricional
    -Obre

    El moniato és un tubercle com la patata però és més ric en fibra i sucreAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • un pop roquer de 3,5 kg
  • fulles o brots d'amanida variades
  • 3 ous
  • 200 g de patates
  • 200 g de moniato
  • 1 cabeça d'alls
  • pebre vermell fumat (de la Vera)
  • 2 fulles de llorer
  • 1 culleradeta de vinagre de xerès
  • 250 cl d'oli oliva
  • un polsim de sal

PREPARACIÓ

Per començar, deixeu el pop durant 3 dies al congelador, després submergiu-lo en una olla amb aigua bullint 3 vegades agafant-lo pel cap. A la tercera vegada, deixeu-lo dins l'olla, afegiu-hi sal i les fulles de llorer i deixeu-lo coure durant 45 minuts. Quan estigui cuit, escorreu-lo i poseu-lo a la nevera durant 4 o 5 hores.

A continuació, peleu les patates i el moniatos, talleu-los a daus i poseu-los confitar en dos cassons amb oli abundant i a foc molt suau durant 15 minuts.

Per fer l'allioli, poseu en un bol els alls escalivats i pelats, els ous durs pelats, el vinagre i una mica de sal i tritureu-ho amb el túrmix. Quan estigui tot ben triturat, afegiu-hi l'oli de mica en mica mentre ho seguiu triturant.

Tot seguit, talleu la pota del pop en 3 trossos i salteu-los en una planxa amb una mica d'oli.

Per fer l'oli picant, poseu en un cassó una mica d'oli d'oliva i una mica de pebre vermell fumat, remeneu-ho bé, deixeu-ho infusionar un parell de minuts, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar.

I ja per acabar, poseu l'allioli al centre del plat, col·loqueu-hi els talls de pop a sobre, amaniu-lo amb l'oli picant i guarniu el plat amb els dauets de patata i moniato i uns brots d'amanida al costat.
Anar al contingut