Amanida de pinya amb anís estrellat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jo Baixas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Follia, Sant Joan Despí
INGREDIENTS
- 1 pinya
- anís estrellat
- sucre
- cirerols
- 1 cogombre
- 1 pebrot verd
- 1 cullerada de vinagre balsàmic
- 1 tasseta de puré d'oliva negra
- fulles d'alfàbrega
- alquequengis
- pistatxos
- gelat de parmesà (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, feu bullir aigua en un cassó. Quan hagi arrencat el bull, afegiu-hi el sucre, l'anís estrellat i la pastanaga tallada a daus.
Tot seguit, poseu la pinya tallada a làmines fines en un plat. Aboqueu-hi part de l'almívar per sobre i deixeu-ho macerar a la nevera durant 24 hores.
Mentrestant, mulleu unes fulles d'alfàbrega en almívar, talleu els cirerols per la meitat i tireu-hi sucre per sobre. Poseu-ho tot en una plata de forn i deixeu-ho coure fins que quedin ben secs.
A continuació, barregeu el puré d'oliva negra amb una mica d'almívar. Afegiu també almívar al vinagre balsàmic i remeneu-ho.
I ja per acabar, emplateu la pinya i poseu-hi per sobre els cirerols, les fulles d'alfàbrega, els alquequengis, els pistatxos, una mica de puré d'olives amb almívar i el vinagre balsàmic amb almívar. Podeu guarnir el plat amb una bola de gelat de parmesà.
Tot seguit, poseu la pinya tallada a làmines fines en un plat. Aboqueu-hi part de l'almívar per sobre i deixeu-ho macerar a la nevera durant 24 hores.
Mentrestant, mulleu unes fulles d'alfàbrega en almívar, talleu els cirerols per la meitat i tireu-hi sucre per sobre. Poseu-ho tot en una plata de forn i deixeu-ho coure fins que quedin ben secs.
A continuació, barregeu el puré d'oliva negra amb una mica d'almívar. Afegiu també almívar al vinagre balsàmic i remeneu-ho.
I ja per acabar, emplateu la pinya i poseu-hi per sobre els cirerols, les fulles d'alfàbrega, els alquequengis, els pistatxos, una mica de puré d'olives amb almívar i el vinagre balsàmic amb almívar. Podeu guarnir el plat amb una bola de gelat de parmesà.