Amanida de pinya amb anís estrellat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jo Baixas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Follia, Sant Joan Despí

INGREDIENTS

  • 1 pinya
  • anís estrellat
  • sucre
  • cirerols
  • 1 cogombre
  • 1 pebrot verd
  • 1 cullerada de vinagre balsàmic
  • 1 tasseta de puré d'oliva negra
  • fulles d'alfàbrega
  • alquequengis
  • pistatxos
  • gelat de parmesà (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, feu bullir aigua en un cassó. Quan hagi arrencat el bull, afegiu-hi el sucre, l'anís estrellat i la pastanaga tallada a daus.
Tot seguit, poseu la pinya tallada a làmines fines en un plat. Aboqueu-hi part de l'almívar per sobre i deixeu-ho macerar a la nevera durant 24 hores.

Mentrestant, mulleu unes fulles d'alfàbrega en almívar, talleu els cirerols per la meitat i tireu-hi sucre per sobre. Poseu-ho tot en una plata de forn i deixeu-ho coure fins que quedin ben secs.

A continuació, barregeu el puré d'oliva negra amb una mica d'almívar. Afegiu també almívar al vinagre balsàmic i remeneu-ho.

I ja per acabar, emplateu la pinya i poseu-hi per sobre els cirerols, les fulles d'alfàbrega, els alquequengis, els pistatxos, una mica de puré d'olives amb almívar i el vinagre balsàmic amb almívar. Podeu guarnir el plat amb una bola de gelat de parmesà.
Anar al contingut