Amanida de mongetes amb sardina marinada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mirko Carturan
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Mirko Carturan, Caldes de Montbui

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per coure les mongetes:
  • 400 g de mongetes del ganxet o del carai
  • aigua mineral amb gas (opcional)
  • Per les sardines marinades:
  • 8 lloms de sardina fresca
  • 100 g de vinagre de xerès
  • 300 g d'oli d'oliva
  • sal
  • aigua
  • Per acompanyar:
  • escarola
  • 4 raves petits
  • brots de ceba (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, poseu a bullir les mongetes en una olla amb aigua freda, remullades des de la nit anterior, a foc molt baix durant 30 minuts. Si cal, espanteu-les (talleu l'ebullició) amb aigua amb gas. Depèn de si a mitja cocció encara tenen la pell enganxada. Quan estiguin cuites, escorreu-les i reserveu-les.

A continuació, marineu les sardines en un bol amb aigua, sal i vinagre durant 30, 45 minuts. Després, escorreu-les amb un colador, assequeu-les amb paper absorbent, poseu-les en una safata i deixeu-les reposar durant unes 3 hores cobertes amb oli d'oliva.

Mentrestant, reserveu unes quantes mongetes senceres i aixafeu la resta amb una forquilla, com si fos un trinxat. Tot seguit, piqueu les sardines amb un ganivet i barregeu-les amb les mongetes aixafades.

Finalment, talleu el rave, sense pelar, a làmines, poseu-lo en un bol juntament amb l'escarola, els brots de ceba i les mongetes restants i amaniu-ho tot amb l'oli de les sardines.

I ja per acabar, munteu al plat el puré de mongetes amb l'ajuda d'un aro metàl•lic, desemmotlleu-ho i acompanyeu-ho l'amanida d'escarola i mongetes.
Anar al contingut