Amanida de mongeta perona amb confitat de rossinyols i pernil ibèric

INGREDIENTS

  • 400 grams mongeta tendra "perona".
  • 150 grams de rossinyols, els mes petitons si es possible.
  • 100 grams de pernil ibèric tallat una miqueta gruixut
  • 2 grans d'all
  • Per a la vinagreta:
  • 10 cl. Oli oliva verge
  • 10 cl. Vinagre balsàmic cava
  • 40 grams de formatge feta
  • Polsim de sal

PREPARACIÓ

Per fer aquesta amanida, començarem escaldant els rossinyols. Per això, els posem en un cassó amb aigua bullint amb sal, 2 o 3 minuts. Els traiem i reservem.
Escaldem les mongetes tendres que hem netejat i tallat per la meitat a lo llarg. Les deixarem a l'aigua uns 5 minuts aproximadament. Quan les traiem de l'olla, les posem en aigua freda amb glaçons, així es para la cocció i conserven el cruixent de la mongeta i el color verd.
Per fer el confitat, tallem l'all a làmines i el pernil ibèric en tires una mica gruixudes i ho posem en una paella amb una mica d'oli. Primer l'all i quan comenci a daurar-se, hi afegim el pernil que deixem simplement que fongui el greix. I de seguida hi afegim els rossinyols. Ho deixem coure tot junt i reservem.
Per fer la vinagreta, posem en un pot el formatge, el vinagre de cava balsàmic, l'oli i una mica de sal, i ho passem per la batedora.
I ja podem muntar el plat. A la base, hi posem les mongetes i a sobre la vinagreta i ho acabem decorant amb els rossinyols i el pernil.

 
Anar al contingut