Amanida de la burgeseta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La remolatxa és un vegetal que conté uns pigments anomenats antocianines, amb un potent efecte antioxidant que ens ajuda a combatre els radicals lliures.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
-
1 pit de pollastre
4 ous
4 patates ratte
3 remolatxes petites
3 llavors de cardamom
1 enciam de roure
1 enciam llarg
1 api
1 tòfona d'estiu
1 cullerada de comí
1 llima
matafaluga
canyella en pols
julivert
cerfull
pebre negre
mantega
vi ranci
oli OVE
vinagre
Per fer la maionesa
1 ou
1 llima
sal
pebre
mostassa de Dijon
oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem 1 pit de pollastre en un tàper amb 100g sal/l durant 1 hora.
- Bullim separadament en dos pots amb aigua i un polsim de sal 4 patates ratte i 3 miniremolatxes (amb pell i netes) durant 15 minuts.
- Aixafem en un morter 1 culleradeta de comí, matafaluga, canyella en pols, pebre negre i 3 cardamoms per fer-ne pols.
- Traiem de la nevera el tàper amb el pit, l'eixuguem amb paper absorbent i l'impregnem amb la barreja d'espècies.
- Rostim el pit de pollastre amb oli OV, mantega i el suc d'una llima.
- Retirem del foc els pots on hem cuit les arrels. Deixem que es temperin en una safata.
- Afegim un raig de vi ranci a la paella on rostim el pollastre i deixem evaporar l'alcohol.
- Traiem el pollastre de la paella i l'emboliquem amb paper sulfurat i alumini. El deixem reposar durant 10 minuts.
- Enrossim les arrels ja cuites en la mateixa paella del pollastre. Les reservem.
- Posem en un pot aigua mineral, un polsim de sal i un raig de vinagre per coure 4 ous. Els bullim durant 5 minuts.
- Desemboliquem el pollastre i reservem els sucs en un got túrmix. Reservem el pollastre en un plat.
- Tallem el pollastre a daus i el reservem.
- Omplim un bol amb aigua i gel i tallem la cocció dels ous. Els reservem.
- Afegim al got túrmix 1 ou, unes gotes de llima, sal, pebre negre, 1 culleradeta de mostassa de Dijon i oli OVE. Ho emulsionem i ho reservem en un biberó. Ja tenim feta la maionesa.
- Pelem i tallem al llarg un api petit, fent tires amb el pelador. Tallem unes fulles d'enciam de roure i d'enciam llarg i les posem en un bol amb aigua freda i un raig de vinagre.
- Tallem ben petit julivert i unes fulles de cerfull.
- Pelem els ous mollet i els reservem.
- Tallem cerfull i julivert i els barregem en un bol amb l'enciam i l'api. Ho salpebrem. Hi posem aquestes fulles a la part central d'una safata.
- Tallem a rodanxes les arrels i les posem als laterals de la safata.
- Hi afegim els daus de pollastre gràcilment sobre les fulles.
- Hi afegim per sobre els daus de pollastre.
- Finalment, rematem el plat afegint-hi la maionesa per sobre, els ous mollet i unes làmines de tòfona d'estiu.