Amanida de la burgeseta

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La remolatxa és un vegetal que conté uns pigments anomenats antocianines, amb un potent efecte antioxidant que ens ajuda a combatre els radicals lliures.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 1 pit de pollastre

    4 ous

    4 patates ratte

    3 remolatxes petites

    3 llavors de cardamom

    1 enciam de roure

    1 enciam llarg

    1 api

    1 tòfona d'estiu

    1 cullerada de comí

    1 llima

    matafaluga

    canyella en pols

    julivert

    cerfull

    pebre negre

    mantega

    vi ranci

    oli OVE

    vinagre

     

    Per fer la maionesa

    1 ou

    1 llima

    sal

    pebre

    mostassa de Dijon

    oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem 1 pit de pollastre en un tàper amb 100g sal/l durant 1 hora.
  2. Bullim separadament en dos pots amb aigua i un polsim de sal 4 patates ratte i 3 miniremolatxes (amb pell i netes) durant 15 minuts.
  3. Aixafem en un morter 1 culleradeta de comí, matafaluga, canyella en pols, pebre negre i 3 cardamoms per fer-ne pols.
  4. Traiem de la nevera el tàper amb el pit, l'eixuguem amb paper absorbent  i l'impregnem amb la barreja d'espècies.
  5. Rostim el pit de pollastre amb oli OV, mantega i el suc d'una llima.
  6. Retirem del foc els pots on hem cuit les arrels. Deixem que es temperin en una safata.
  7. Afegim un raig de vi ranci a la paella on rostim el pollastre i deixem evaporar l'alcohol.  
  8. Traiem el pollastre de la paella i l'emboliquem amb paper sulfurat i alumini. El deixem reposar durant 10 minuts.
  9. Enrossim les arrels ja cuites en la mateixa paella del pollastre. Les reservem.
  10. Posem en un pot aigua mineral, un polsim de sal i un raig de vinagre per coure 4 ous. Els bullim durant 5 minuts.
  11. Desemboliquem el pollastre i reservem els sucs en un got túrmix. Reservem el pollastre en un plat.
  12. Tallem el pollastre a daus i el reservem.
  13. Omplim un bol amb aigua i gel i tallem la cocció dels ous.  Els reservem.
  14. Afegim al got túrmix 1 ou, unes gotes de llima, sal, pebre negre, 1 culleradeta de mostassa de Dijon i oli OVE. Ho emulsionem i ho reservem en un biberó.  Ja tenim feta la maionesa.
  15. Pelem i tallem al llarg un api petit, fent tires amb el pelador. Tallem unes fulles d'enciam de roure i d'enciam llarg i les posem en un bol amb aigua freda i un raig de vinagre.
  16. Tallem ben petit julivert i unes fulles de cerfull.
  17. Pelem els ous mollet i els reservem.
  18. Tallem cerfull i julivert i els barregem en un bol amb l'enciam i l'api. Ho salpebrem. Hi posem aquestes fulles a la part central d'una safata.
  19.  Tallem a rodanxes les arrels i les posem als laterals de la safata.
  20. Hi afegim els daus de pollastre gràcilment sobre les fulles.
  21. Hi afegim per sobre els daus de pollastre.
  22. Finalment, rematem el plat afegint-hi la maionesa per sobre, els ous mollet i unes làmines de tòfona d'estiu.