Amanida de guatlles en escabetx

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Molí de la Barita, Viladrau

INGREDIENTS

  • 4 guatlles
  • 3 cebes
  • 3 pastanagues
  • 2 patates
  • 2 grans d'all
  • 1 pebrot gros escalivat
  • 400 cl d'oli
  • 1 got de vinagre
  • sal i pebre negre mòlt
  • pebre negre en gra
  • 2 fulles de llorer
  • 1 branquilló de farigola

PREPARACIÓ

Comenceu posant una cassola al foc amb l'oli, el vinagre, el llorer, la farigola, la sal i el pebre en gra i espereu que arrenqui el bull.
Llavors afegiu-hi la pastanaga i torneu-ho a deixar 10 minuts més. Mentrestant talleu la ceba ben fineta i els alls, i salpebreu i desosseu els pits de guatlla. Poseu-ho a la cassola juntament amb les patates senceres i deixeu-ho mitja hora que es vagi fent remenant-ho de tant en tant perquè no se us agafi. Aleshores afegiu-hi el pebrot escalivat tallat a tires. I 5 minuts després, retireu la cassola del foc perquè es refredi. Un cop la cassola estigui freda, escorreu bé les verdures amb un escorrador, talleu les patates a trossets petits, poliu bé la guatlla i ja podeu emplatar-ho.
Anar al contingut