Amanida de guatlles en escabetx
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Molí de la Barita, Viladrau
INGREDIENTS
- 4 guatlles
- 3 cebes
- 3 pastanagues
- 2 patates
- 2 grans d'all
- 1 pebrot gros escalivat
- 400 cl d'oli
- 1 got de vinagre
- sal i pebre negre mòlt
- pebre negre en gra
- 2 fulles de llorer
- 1 branquilló de farigola
PREPARACIÓ
Comenceu posant una cassola al foc amb l'oli, el vinagre, el llorer, la farigola, la sal i el pebre en gra i espereu que arrenqui el bull.
Llavors afegiu-hi la pastanaga i torneu-ho a deixar 10 minuts més. Mentrestant talleu la ceba ben fineta i els alls, i salpebreu i desosseu els pits de guatlla. Poseu-ho a la cassola juntament amb les patates senceres i deixeu-ho mitja hora que es vagi fent remenant-ho de tant en tant perquè no se us agafi. Aleshores afegiu-hi el pebrot escalivat tallat a tires. I 5 minuts després, retireu la cassola del foc perquè es refredi. Un cop la cassola estigui freda, escorreu bé les verdures amb un escorrador, talleu les patates a trossets petits, poliu bé la guatlla i ja podeu emplatar-ho.
Llavors afegiu-hi la pastanaga i torneu-ho a deixar 10 minuts més. Mentrestant talleu la ceba ben fineta i els alls, i salpebreu i desosseu els pits de guatlla. Poseu-ho a la cassola juntament amb les patates senceres i deixeu-ho mitja hora que es vagi fent remenant-ho de tant en tant perquè no se us agafi. Aleshores afegiu-hi el pebrot escalivat tallat a tires. I 5 minuts després, retireu la cassola del foc perquè es refredi. Un cop la cassola estigui freda, escorreu bé les verdures amb un escorrador, talleu les patates a trossets petits, poliu bé la guatlla i ja podeu emplatar-ho.