Amanida de guatlles amb llenties
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Piera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Lluís de les Moles, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 guatlles
- 2 pastanagues
- 3 cebes
- 1 porro
- 1 tija d'api
- 1 fulla de llorer
- 300 g de llenties
- 10 g de sal
- 5 g de pebre negre
- 10 g de salsa de tomàquet
- 100 g de vi blanc
- 100 g de vinagre de Xerès
- 1/2 l de brou
- 1 cabeça d'alls
- 1 enciam
- oli
PREPARACIÓ
Per començar, lligueu les guatlles amb un cordill, salpebreu-les i daureu-les en una cassola amb l'oli calent.
Retireu-les de la cassola i incorporeu-hi les verdures tallades a trossos i la cabeça d'alls. Quan estiguin daurades, afegiu-hi la salsa de tomàquet, la guatlla, el vi blanc, el vi negre i el brou de carn. Deixeu-ho coure tapat durant 1 hora o 1 hora i mitja. A continuació, passeu la salsa pel colador xinès i deixeu-la reduir en un cassó al foc. Tot seguit, deslligueu les guatlles i talleu-les per la meitat. Poseu-les al cassó amb la salsa i deixeu-ho coure tot junt durant 1 minut. I ja per acabar, emplateu l'amanida, poseu-hi una mica de sal i de vinagreta de mostassa per sobre. Col·loqueu les llenties ja cuites i amanides amb vinagreta de mostassa i salsa de rostir a sobre dels enciams. I finalment, poseu-hi les guatlles a sobre i regueu-ho amb vinagreta de mostassa, cebollí picat i pebre. Decoreu-ho amb romaní.
Retireu-les de la cassola i incorporeu-hi les verdures tallades a trossos i la cabeça d'alls. Quan estiguin daurades, afegiu-hi la salsa de tomàquet, la guatlla, el vi blanc, el vi negre i el brou de carn. Deixeu-ho coure tapat durant 1 hora o 1 hora i mitja. A continuació, passeu la salsa pel colador xinès i deixeu-la reduir en un cassó al foc. Tot seguit, deslligueu les guatlles i talleu-les per la meitat. Poseu-les al cassó amb la salsa i deixeu-ho coure tot junt durant 1 minut. I ja per acabar, emplateu l'amanida, poseu-hi una mica de sal i de vinagreta de mostassa per sobre. Col·loqueu les llenties ja cuites i amanides amb vinagreta de mostassa i salsa de rostir a sobre dels enciams. I finalment, poseu-hi les guatlles a sobre i regueu-ho amb vinagreta de mostassa, cebollí picat i pebre. Decoreu-ho amb romaní.