Amanida de guatlles amb escabetx de vermut
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gonzalo Ferreruela
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Ferreruela
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 150 g d'oli d'oliva
- 4 guatlles
- 1 ceba
- 6 alls
- 2 fulles de llorer
- 1 branca de romaní
- 1 branca de farigola
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- 100 g de vinagre de vermut
- 175 g de vermut
- enciams
- sal i pebre
- Per a la presentació:
- 4 bitxos envinagrats
- 4 cebes envinagrades
- 8 olives
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu les guatlles senceres i enrossiu-les en una olla de pressió amb una mica d'oli. Quan estiguin rosses, retireu-les i reserveu-les.
A continuació, piqueu la ceba i poseu-la a sofregir a la mateixa olla on heu enrossit les guatlles. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el vinagre, la meitat del vermut, les herbes aromàtiques, els alls sencers i el pebre vermell i feu-ho bullir. Seguidament, incorporeu-hi les guatlles i coeu-les a l'olla de pressió fins que estiguin tendres, durant uns 15 minuts aproximadament. Després, poseu-hi la resta de vermut, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho reposar una nit. L'endemà, coleu-ho, reserveu l'escabetx resultant i separeu les cuixes dels pits de les guatlles.
Tot seguit, feu les broquetes amb els envinagrats (olives, bitxo i cebetes)
I ja per acabar, feu un llit d'enciam a la base del plat, amaniu-lo amb l'escabetx, disposeu les cuixes i els pits de guatlla al damunt dels enciams i guarniu el plat amb una broqueta d'envinagrats.
A continuació, piqueu la ceba i poseu-la a sofregir a la mateixa olla on heu enrossit les guatlles. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el vinagre, la meitat del vermut, les herbes aromàtiques, els alls sencers i el pebre vermell i feu-ho bullir. Seguidament, incorporeu-hi les guatlles i coeu-les a l'olla de pressió fins que estiguin tendres, durant uns 15 minuts aproximadament. Després, poseu-hi la resta de vermut, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho reposar una nit. L'endemà, coleu-ho, reserveu l'escabetx resultant i separeu les cuixes dels pits de les guatlles.
Tot seguit, feu les broquetes amb els envinagrats (olives, bitxo i cebetes)
I ja per acabar, feu un llit d'enciam a la base del plat, amaniu-lo amb l'escabetx, disposeu les cuixes i els pits de guatlla al damunt dels enciams i guarniu el plat amb una broqueta d'envinagrats.