Amanida de formatge de cabra fresc fregit

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Enric Herce
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Palau lo mirador, Torroella de Montgrí

INGREDIENTS

  • 400 g de formatge fresc de cabra
  • 8 talls de cansalada empebrada
  • 1 llesca de pa de pagès
  • 100 g de grosella
  • 1 cullerada de pinyons
  • 1 cullerada d'ametlles laminades
  • amanides variades (escarola, lollorosa, etc.)
  • 1 tomàquet gros vermell
  • oli d'oliva, sal Per a la vinagreta:
  • el suc de 4 taronges agres
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 1 copa de vinagre de cabernet
  • 1 cullerada de vinagre aromàtic
  • 1 canó de canyella
  • 1 pela de taronja
  • pebre negre en gra
  • sal
  • 50 g de sucre

PREPARACIÓ

Per a preparar la vinagreta de taronja agra, poseu en un cassó el vinagre de cabernet, l'aromàtic, el suc de taronja agra, la canyella, la pela de taronja, el pebre en gra, sal i sucre.
Feu-ho bullir 20 minuts a foc lent fins que quedi com un almívar. Mentrestant, fregiu el pa de pagès en una paella amb l'oli calent. Un cop fregit, reserveu-lo sobre paper absorbent. Després feu servir el mateix oli per a fregir les ametlles laminades i els pinyons. Reserveu-ho també sobre paper absorbent. Deixeu només una mica d'oli a la paella i fregiu-hi el formatge de cabra fresc. Serviu el formatge amb les amanides, el pa, la cansalada empebrada, el tomàquet picat (sense llavors ni pell), les groselles i els pinyons i les ametlles. Finalment, cobriu-ho amb la vinagreta.
Anar al contingut