Amanida de faves i bacallà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquest és un plat equilibrat, ja que hi tenim la verdura (coliflor), els hidrats de carboni (faves) i la proteïna (bacallà) en les proporcions adients.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g faves sense beina

    250 g morro bacallà salat

    150 g panxeta ibèrica curada fumada  

    1/2 coliflor

    4 brins de safrà

    Vinagre Chardonnay

    Oli OVE

    Pebre negre

    Canonges

PREPARACIÓ

  1. Posem un pot amb aigua al foc. Quan l'aigua bulli, hi tirem les faves sense beina. Les deixem un minut a l'aigua.  
  2. Traiem les faves de l'aigua, deixem que es refredin i un cop ja no cremin, en traiem la pell.  
  3. Tallem a làmines molt fines i a contraveta 250 g de morro de bacallà salat.
  4. Posem aquestes làmines dins un recipient gros amb aigua mineral i les deixem que es dessalin uns 15 minuts.  
  5.  Tallem ¿ coliflor neta en arbrets.
  6.  Tallem 150 g panxeta ibèrica curada fumada en daus.
  7. Posem una paella al foc i hi torrem 4 brins de safrà.
  8. Afegim la panxeta a la paella. I deixem que suï.
  9. Hi afegim els arbrets de coliflor i els saltem un minut
  10. Afegim a la paella 1 raig de vinagre de chardonnay i ho integrem.  
  11.  Hi afegim les faves pelades, sal, pebre i hi donem un parell voltes.
  12. Tanquem el foc i ho reservem en un bol.
  13. Tastem el bacallà i si està al punt, l'escorrem i l'assequem bé amb paper absorbent.
  14. Emplatem l'amanida tèbia amb les tires de bacallà, uns brots de canonges i un raig d'oli OVE.
Anar al contingut