Amanida de cuixes de pollastre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Afegir fruita a les preparacions és afegir-hi vitamines, minerals i fibra, tots nutrients imprescindiblesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
3 cuixes de pollastre desossades
2 cebes tendres
2 pomes Granny Smith
2 branques d'api
1 gra d'all
100 g de nous
1 l d'aigua mineral
Orenga
Farigola
Romaní
Marduix
Anís sec
Vinagre de vi
Mostassa antiga
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Posem dins un recipient 3 cuixes de pollastre desossades, orenga, farigola, romaní, marduix, un raig d'anís sec i un gra d'all ratllat.
- Tanquem el recipient i el deixem a la nevera durant 12 hores.
- Posem una olla al foc, l'omplim amb 1 litre d'aigua, hi posem les cuixes de pollastre marinades i les coem durant 10 minuts a partir del moment en què la vàlvula es mogui. Després les deixem reposar durant 15 minuts.
- Un cop cuites les cuixes de pollastre, les retirem i colem el brou.
- Tornem a posar el brou a l'olla i apugem el foc per reduir el brou fins que quedin més o menys uns 50 ml.
- Rentem i pelem en lamines 2 branques d'api, dues cebes tendres i dues pomes Granny Smith (les volem àcides i que no s'oxidin). Reservem en un bol.
- En un bol hi posem una mica d'oli OVE, vinagre de vi, una cullerada de mostassa antiga i sal. Aboquem el brou de la cocció del pollastre ja reduït i ho emulsionem tot plegat.
- Hi afegim al bol uns 100 g de nous en trossets.
- Tallem el pollastre a daus.
- Amanim l'amanida amb la vinagreta. Ho barregem.
- Servim l'amanida, per sobre els daus de pollastre i ho rematem amb herbes aromàtiques a discreció.