Amanida de cuixes de pollastre

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Afegir fruita a les preparacions és afegir-hi vitamines, minerals i fibra, tots nutrients imprescindiblesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    3 cuixes de pollastre desossades

    2 cebes tendres

    2 pomes Granny Smith

    2 branques d'api

    1 gra d'all

    100 g de nous

    1 l d'aigua mineral

    Orenga

    Farigola

    Romaní

    Marduix

    Anís sec

    Vinagre de vi

    Mostassa antiga

    Oli OVE

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Posem dins un recipient 3 cuixes de pollastre desossades, orenga, farigola, romaní, marduix, un raig d'anís sec i un gra d'all ratllat.
  2. Tanquem el recipient i el deixem a la nevera durant 12 hores.
  3. Posem una olla al foc, l'omplim amb 1 litre d'aigua, hi posem les cuixes de pollastre marinades i les coem durant 10 minuts a partir del moment en què la vàlvula es mogui. Després les deixem reposar durant 15 minuts.
  4. Un cop cuites les cuixes de pollastre, les retirem i colem el brou.
  5. Tornem a posar el brou a l'olla i apugem el foc per reduir el brou fins que quedin més o menys uns 50 ml.
  6. Rentem i pelem en lamines 2 branques d'api, dues cebes tendres i dues pomes Granny Smith (les volem àcides i que no s'oxidin). Reservem en un bol.
  7. En un bol hi posem una mica d'oli OVE, vinagre de vi, una cullerada de mostassa antiga i sal. Aboquem el brou de la cocció del pollastre ja reduït i ho emulsionem tot plegat.
  8. Hi afegim al bol uns 100 g de nous en trossets.
  9. Tallem el pollastre a daus.
  10. Amanim l'amanida amb la vinagreta. Ho barregem.
  11. Servim l'amanida, per sobre els daus de pollastre i ho rematem amb herbes aromàtiques a discreció.
Anar al contingut