Amanida de carxofes amb pernil de gla i parmesà

Imatge recepta de Amanida de carxofes amb pernil de gla i parmesà
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Vilà
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Alkimia, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carxofa es un vegetal molt ric en fibra i amb propietats diürètiques, que la fa un ingredient ideal en dietes d'aprimament.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg de carxofes
  • 100 g de parmesà
  • 100 g de pernil de gla
  • Suc de rostit
  • 1 gotet de vinagre Forum Cabernet
  • oli d'oliva
  • sal
  • carquinyolis

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli salteu les carxofes, ja pelades, tallades a trossos i salades, fins que quedin dauradetes.
Per fer les xips de carxofa, peleu una carxofa, talleu-la a làmines ben primes i fregiu-la en un cassó amb oli abundant i ben calent.A continuació, poseu el parmesà tallat a làmines sobre una planxa sense oli i deixeu-les coure a foc suau fins que quedin cruixents.Per fer la vinagreta, poseu en un bol els carquinyolis, que haureu picat, el vinagre, l'oli i la sal i tritureu-ho tot amb el túrmix.I ja per acabar, emplateu la carxofa saltada, poseu-hi el pernil a sobre, cobriu-ho amb les xips de carxofa i el parmesà, amaniu-ho tot amb la vinagreta i guarniu el plat amb una mica de suc de rostit al voltant.
Anar al contingut