Amanida de bacallà, sípia i patata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Gaig
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Gaig, Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g de bacallà
- 200 g de sípia
- 400 g de patates
- 2 tomàquets madurs
- 1 escarola
- 1 ou dur
- 4 filets d'anxova
- 6 olives kalamata
- 4 fulles de menta
- oli verge
- vinagre de cava
- romesco
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, confiteu les patates pelades i tallades en un cassó amb oli durant 45 minuts a foc baix.
A continuació, talleu a daus els tomàquets sense pell ni llavors. Poseu els daus en un bol, afegiu-hi oli i sal, i deixeu-ho macerar. Tot seguit, talleu el bacallà a daus grossos, poseu-lo en un bol amb oli i deixeu-lo macerar. Mentrestant, salteu la sípia tallada en una paella amb oli durant un minut. I ja, per acabar, poseu en un bol l'escarola, el romesco, les anxoves tallades, les olives i el tomàquet, i barregeu-ho bé. Després emplateu l'amanida i ratlleu-hi un ou dur per sobre. Al cantó, emplateu-hi les patates confitades i el bacallà. Feu un fil de romesco i poseu la sípia per sobre.
A continuació, talleu a daus els tomàquets sense pell ni llavors. Poseu els daus en un bol, afegiu-hi oli i sal, i deixeu-ho macerar. Tot seguit, talleu el bacallà a daus grossos, poseu-lo en un bol amb oli i deixeu-lo macerar. Mentrestant, salteu la sípia tallada en una paella amb oli durant un minut. I ja, per acabar, poseu en un bol l'escarola, el romesco, les anxoves tallades, les olives i el tomàquet, i barregeu-ho bé. Després emplateu l'amanida i ratlleu-hi un ou dur per sobre. Al cantó, emplateu-hi les patates confitades i el bacallà. Feu un fil de romesco i poseu la sípia per sobre.