Amanida d'algues amb tataki de peix
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Adelf Morales
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Topik, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
L'oli de sèsam i l'oli de gira-sol són els més rics en vitamina E, un potent antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 llom de salmó
- 1 filet de tonyina
- 1 calamar
- 1 llom de bonítol
- 1/2 cogombre
- 1/2 cullerada de sal
- aigua freda
- llavors de sèsam
- 3 cullerades de vinagre de xerès
- 3 cullerades de salsa de soja
- 15 c/c de suc de llimona
- 30 c/c d'oli de sèsam
- 70 c/c d'oli de gira-sol
- 10 g de sucre
- 30 g de preparat d'algues seques tosaka (kombu, wakame, aonori, hijiki i nori)
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en remull les algues perquè s'hidratin. Al cap de 10 minuts, escorreu l'aigua i reserveu-les.
A continuació, peleu el cogombre, talleu-lo en làmines fines i poseu-lo en un bol amb aigua i gel dins la nevera durant 30 minuts. Després, escorreu l'aigua i reserveu-lo.
Per fer la vinagreta, en un bol barregeu l'oli de gira-sol, l'oli de sèsam, la salsa de soja, el vinagre de xerès, el sucre, la sal i el suc de llimona.
Tot seguit, en un altre bol, poseu-hi les algues i el cogombre, amaniu-ho amb la vinagreta i afegiu-hi les llavors de sèsam.
Finalment, cremeu el filet de tonyina, el calamar, el bonítol i el salmó per fora, amb un bufador, cada peça per separat, talleu tot el peix a làmines i pinteu els filets amb la salsa de soja.
I ja per acabar, col·loqueu al mig del plat l'amanida d'algues i al voltant poseu-hi el peix.
A continuació, peleu el cogombre, talleu-lo en làmines fines i poseu-lo en un bol amb aigua i gel dins la nevera durant 30 minuts. Després, escorreu l'aigua i reserveu-lo.
Per fer la vinagreta, en un bol barregeu l'oli de gira-sol, l'oli de sèsam, la salsa de soja, el vinagre de xerès, el sucre, la sal i el suc de llimona.
Tot seguit, en un altre bol, poseu-hi les algues i el cogombre, amaniu-ho amb la vinagreta i afegiu-hi les llavors de sèsam.
Finalment, cremeu el filet de tonyina, el calamar, el bonítol i el salmó per fora, amb un bufador, cada peça per separat, talleu tot el peix a làmines i pinteu els filets amb la salsa de soja.
I ja per acabar, col·loqueu al mig del plat l'amanida d'algues i al voltant poseu-hi el peix.