Amanida amb presa d'ibèric

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sandra González
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Tugues, Lleida

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 200 g de presa ibèrica
  • 320 g de mesclum (enciams variats)
  • 60 g d'api
  • 48 g de ceba tendra
  • 16 fulles de menta sàtiva
  • 16 fulles de coriandre fresc
  • oli
  • sal i pebre
  • Per fer la vinagreta sweet chili:
  • 86 g de salsa sweet chili
  • 32 g de suc de llima
  • 32 g de salsa de soja
  • Per al full de fruita seca:
  • 100 g de pasta de full
  • 1 ou
  • 30 g de parmesà ratllat
  • 30 g de cacauets
  • 15 g de sèsam torrat
  • 15 g de pipes salades

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn a 180 graus.

Per fer la pasta de full de fruita seca, trinxeu els cacauets amb la fulla d'un ganivet, poseu-los en un bol juntament amb les pipes, el sèsam i el parmesà, remeneu-ho bé, pinteu la pasta de full amb ou batut, poseu-hi la barreja de fruits secs a sobre, col•loqueu-la en una safata i deixeu-la coure al forn durant 20 minuts a 180 graus.

Mentrestant, en una paella al foc, amb oli abundant, marqueu la presa ibèrica sencera, prèviament salpebrada, pels dos cantons. Quan estigui dauradeta, poseu-la en una safata i deixeu-la coure al forn a 180 graus durant 20 minuts més. Quan estigui cuita, deixeu-la refredar, talleu-la a talls primets i reserveu-los.

A continuació, talleu la ceba i la tija d'api en juliana

Per fer la vinagreta, poseu en un bol la salsa sweet chili, el suc de llima espremuda i la salsa de soja i barregeu-ho bé amb una cullera.

Finalment, amaniu la barreja d'enciams amb la vinagreta.

I ja per acabar, emplateu la barreja d'enciams, poseu-hi al damunt l'api, la ceba, les fulles de menta i de coriandre, amaniu-ho amb més vinagreta i afegiu-hi els talls de presa i la pasta de fulls trencada a trossos.
Anar al contingut