Amanida amb colomí escabetxat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Esther Pagès i Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Roca, Esponellà
INGREDIENTS
- 2 colomins
- 1/2 l d'oli d'oliva verge
- 1 cullerada de vinagre de vi
- 1 cullerada petita de pebre negre en gra
- 1 cullerada petita de pebre vermell
- 5 grans d'all
- 1/2 ceba
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 4 fulles de llorer
- farigola
- fulla de roure vermella, escarola, endívia vermella, rúcola i canonges
- 8 cirerols
- sal i sal Maldon
PREPARACIÓ
Per començar, saleu el colomí i daureu-lo en una cassola amb oli.
Un cop estigui ben ros, incorporeu-hi la pastanga, el porro, la ceba, el pebre vermell dolç, el pebre negre en gra, els grans d'all i un farcell de llorer i farigola. Tot seguit, rectifiqueu-ho de sal i afegiu-hi el vinagre de vi i cobriu-ho amb oli d'oliva. Tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc molt lent durant una hora o una hora i mitja. Deixeu-ho reposar a la nevera durant 24 hores.
I ja per acabar, emplateu la barreja d'enciams i amaniu-los amb l'oli de l'escabetx, i disposeu al cantó el colomí tallat a quarts.
Un cop estigui ben ros, incorporeu-hi la pastanga, el porro, la ceba, el pebre vermell dolç, el pebre negre en gra, els grans d'all i un farcell de llorer i farigola. Tot seguit, rectifiqueu-ho de sal i afegiu-hi el vinagre de vi i cobriu-ho amb oli d'oliva. Tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc molt lent durant una hora o una hora i mitja. Deixeu-ho reposar a la nevera durant 24 hores.
I ja per acabar, emplateu la barreja d'enciams i amaniu-los amb l'oli de l'escabetx, i disposeu al cantó el colomí tallat a quarts.