Almívar de llet
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per a 2 copes:
- 450 cl de llet de vaca sencera i fresca
- 25 g de camamilla i 8 o 10 flors de camamilla
- 25 g d'ametlles garapinyades
- 2 fulls de gelatina
- 125 g de sucre
- 1 llimona
PREPARACIÓ
Preparació: 25 minuts (+ 2h per deixar-ho refredar)
Cocció: 10 minuts
1. Poseu la llet amb els 100 g de sucre en un cassó i feu-ho bullir a foc lent fins que el sucre es dissolgui.
2. Aparteu el cassó del foc i feu una infusió amb la llet i els 25 g de camamilla. Al cap de 5 minuts, coleu-ho.
3. Poseu les fulles de gelatina en un bol amb aigua freda, escorreu-les, i afegiu-les a la llet perquè es dissolguin.
4. Torneu-ho a colar i deixeu-ho refredar en un bany maria de gel.
5. Passeu les ametlles garapinyades per la trituradora fins a obtenir un granulat.
6. Raspeu la llimona i feu bullir-ne la pell un parell de vegades amb aigua.
7. Agafeu el suc de llimona de la segona cocció, afegiu-hi 25 g de sucre, i coeu-ho a foc lent fins que tingui una textura de caramel.
8. Després, afegiu-hi la pell de la llimona i barregeu-ho.
9. Quan la infussió tingui la textura adequada, afegiu-hi les ametlles triturades.
10. Ompliu un parell de copes i, a l'hora de servir-les, feu un cordillet amb el caramel de llimona. I, per guarnir aquestes postres, poseu-hi unes fulles o uns pètals de camamilla.
Cocció: 10 minuts
1. Poseu la llet amb els 100 g de sucre en un cassó i feu-ho bullir a foc lent fins que el sucre es dissolgui.
2. Aparteu el cassó del foc i feu una infusió amb la llet i els 25 g de camamilla. Al cap de 5 minuts, coleu-ho.
3. Poseu les fulles de gelatina en un bol amb aigua freda, escorreu-les, i afegiu-les a la llet perquè es dissolguin.
4. Torneu-ho a colar i deixeu-ho refredar en un bany maria de gel.
5. Passeu les ametlles garapinyades per la trituradora fins a obtenir un granulat.
6. Raspeu la llimona i feu bullir-ne la pell un parell de vegades amb aigua.
7. Agafeu el suc de llimona de la segona cocció, afegiu-hi 25 g de sucre, i coeu-ho a foc lent fins que tingui una textura de caramel.
8. Després, afegiu-hi la pell de la llimona i barregeu-ho.
9. Quan la infussió tingui la textura adequada, afegiu-hi les ametlles triturades.
10. Ompliu un parell de copes i, a l'hora de servir-les, feu un cordillet amb el caramel de llimona. I, per guarnir aquestes postres, poseu-hi unes fulles o uns pètals de camamilla.