All cremat de moixina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Batet
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Cucanya, Vilanova i la Geltrú
INGREDIENTS
- 8 rodanxes de moixina
- 8 gambes de Vilanova
- 12 cloïsses
- 1 cabeça d'all
- 100 g de polpa de tomàquet
- 300 g de patates
- 1/2 l de brou de peix
- sal
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli sofregiu-hi els grans d'all sencers.
Quan estiguin ben daurats, gairebé cremats, afegiu-hi la polpa de tomàquet i deixeu-la sofregir fins que agafi un color fosc. A continuació, poseu-hi les patates tallades a trossos i el brou, i deixeu-ho coure tot durant 10 minuts. Tot seguit, rectifiqueu-ho de sal i afegiu-hi les rodanxes de moixina, les gambes i les cloïsses, i deixeu-ho coure a foc suau durant 10 minuts més.
Quan estiguin ben daurats, gairebé cremats, afegiu-hi la polpa de tomàquet i deixeu-la sofregir fins que agafi un color fosc. A continuació, poseu-hi les patates tallades a trossos i el brou, i deixeu-ho coure tot durant 10 minuts. Tot seguit, rectifiqueu-ho de sal i afegiu-hi les rodanxes de moixina, les gambes i les cloïsses, i deixeu-ho coure a foc suau durant 10 minuts més.