Aletria (Fideus de cabell d'àngel dolços) - Portugal
- Programa: Karakia
- Cuina: Lourdes da Sousa, Andorra
INGREDIENTS
- 100 g d'aletria (fideus de cabell d'àngel)
- 150 g de sucre
- 4 dl de llet
- 250 g de mantega
- canyella en pols
- 1 llimona
- 3 ous
- aigua
- sal
PREPARACIÓ
Poseu a bullir l'aigua amb una culleradeta de sal. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els fideus de cabell d'àngel i deixeu-los coure 5 minuts.
En una altra olla, feu-hi coure la llet, el sucre i la pell de la llimona (podeu posar-la sencera o ratllada, al vostre gust). Quan aquesta barreja bulli, incorporeu-hi els rovells dels ous i remeneu-ho força (millor amb una cullera de fusta o uns bastonets).
Un cop els fideus siguin cuits, escorreu-ne l'aigua i afegiu-los a l'olla la llet. Remeneu-ho perquè quedin ben barrejats tots els ingredients i deixeu-ho coure uns quants minuts més, a foc fluix. Aboqueu l'aletria en una safata i deixeu-la refredar.
Feu-hi unes quantes sanefes amb la canyella en pols, com a guarnició i ja ho podreu servir.
En una altra olla, feu-hi coure la llet, el sucre i la pell de la llimona (podeu posar-la sencera o ratllada, al vostre gust). Quan aquesta barreja bulli, incorporeu-hi els rovells dels ous i remeneu-ho força (millor amb una cullera de fusta o uns bastonets).
Un cop els fideus siguin cuits, escorreu-ne l'aigua i afegiu-los a l'olla la llet. Remeneu-ho perquè quedin ben barrejats tots els ingredients i deixeu-ho coure uns quants minuts més, a foc fluix. Aboqueu l'aletria en una safata i deixeu-la refredar.
Feu-hi unes quantes sanefes amb la canyella en pols, com a guarnició i ja ho podreu servir.