Ales de pollastre amb salsa barbacoa

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El pollastre és una de les carns més lleugeres i pobres en greix que podem trobar, tot i que la pell en concentra els greixos, principalment saturats. Per tant, les aletes són riques en greix.

INGREDIENTS

  • 20 ales de pollastre    

    cibulet

    julivert

    blat de moro torrat 

    pebre vermell fumat dolç

    oli OVE

     

    PER FER EL MARINAT

    1 cullerada sopera de comí en pols

    1 cullerada sopera de pebre vermell fumat dolç

    1 cullerada de cafè de pebre vermell picant

    1 cullerada de cafè de canyella en pols

    1 cullerada sopera de llard

    1 gra d'all

     sal fumada

     

    PER FER LA SALSA

    10 tomàquets pera

    2 cullerades de mel

    3 pebrots del piquillo

    5 cullerades de pasta de tomàquet

    vinagre d'arròs

    sal

    pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Socarrem les ales de pollastre al foc per treure'ls les plomes que hi puguin quedar.
  2. Barregem en un got, amb la batedora, 50 g de sal fumada amb 2 litres d'aigua mineral i ho afegim en un tàper amb les aletes ja socarrades. Ho deixem reposar durant 30 minuts.
  3. Fem la creu a 10 tomàquets pera i els escaldem en un recipient amb aigua bullint. Després, els tallem la cocció en un bol amb aigua i gel.
  4. Pelem els tomàquets, els tallem en pètals, els traiem la polpa i els tallem a la brunesa. Els reservem en un bol.
  5. Afegim al bol 5 cullerades de pasta de tomàquet. Ho barregem i ho posem en una cassola amb un raig d'oli OVE.
  6. Traiem les ales de pollastre del tàper on eren, les eixuguem i les posem en un bol i hi afegim 1 cullerada de comí en pols, 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç, 1 culleradeta de pebre vermell fumat picant, 1 culleradeta de canyella en pols, 1 cullerada de llard, un raig d'oli OVE i 1 gra d'all tallat a la brunesa. Ho remenem amb les mans enguantades i ho deixem macerar durant 10 minuts.
  7. Afegim a la paella del tomàquet 3 cullerades de mel, 3 pebrots del piquillo tallats a la brunesa , un bon raig de vinagre d'arròs, sal i pebre negre. Ho deixem a foc baix durant 15 minuts.
  8. Posem les ales macerades al forn, a sobre de paper sulfurat, a 240º, durant 15 minuts.
  9. Triturem el contingut de la paella amb el túrmix.
  10. Traiem les aletes del forn, n'eliminem el greix i hi afegim la salsa. Les tornem a enfornar 10 minuts més a la mateixa temperatura.
  11. Triturem en una picadora 2 grapats de blat de moro torrat i una culleradeta de pebre vermell fumat dolç.
  12. Tallem unes quantes fulles de julivert i cibulet.
  13. Traiem les aletes del forn i les posem en un bol. Hi afegim la picada, i el julivert i cibulet picats. Ho barregem i llestos!