Ajoblanco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Antonio Rodríguez i Antònia Martínez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Cortijo, Cornellà de LLobregat
INGREDIENTS
- 250 g d'ametlles crues
- 2 llesques de pa de pagès
- 3 grans d'all
- 1 cullerada de vinagre
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 2 cullerades de xerès Fino
- 1/2 l d'aigua
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les ametlles a bullir en un cassó durant 3 minuts i peleu-les.
Després traieu-li el crostó al pa i talleu-lo a trossos. Seguidament, poseu dins d'un pot les ametlles pelades i els trossos de pa. Afegiu-hi un rajolí d'aigua, alls trinxats, oli, vinagre, vi de xerès i sal. Després tritureu-ho i deixeu-ho refredar a la nevera durant 4 hores.
Després traieu-li el crostó al pa i talleu-lo a trossos. Seguidament, poseu dins d'un pot les ametlles pelades i els trossos de pa. Afegiu-hi un rajolí d'aigua, alls trinxats, oli, vinagre, vi de xerès i sal. Després tritureu-ho i deixeu-ho refredar a la nevera durant 4 hores.