Agurkesalat (Amanida de cogombre) - Vendsyssel, Dinamarca

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Søren Ravn, Barcelona

INGREDIENTS

  • 3 o 4 cogombres "holandesos" (tenen la pell més fina i són més allargats)
  • 1/2 l de vinagre
  • 500 g de sucre
  • 50 g de sal
  • 1 sobret de pasta d'anet

PREPARACIÓ

Esbandiu a raig d'aixeta els cogombres. Talleu-ne els extrems i feu-los a rodanxes ben primes. Reserveu-ho.
Prepareu la vinagreta de l'adob en un bol de mida grossa. Poseu-hi el vinagre, el sucre i la sal. El més important és remenar-ho molt bé perquè el sucre quedi ben dissolt i no formi cristalls. Un cop la sal i el sucre s'hagin desfet, poseu les rodanxes de cogombre dins el bol. Afegiu-hi un sobret de pasta d'anet. Desfeu-lo perquè quedi repartit. Si no teniu a mà aquesta pasta d'anet, en podeu posar de fresc, trinxat ben menut.
Com més hores es pugui deixar marinant el cogombre, millor. El més pràctic és preparar-lo a primera hora del matí i, així, a l'hora de dinar, ja estarà a punt.
Traieu les rodanxes de cogombre del bol del marinat, escorreu-les lleugerament i poseu-les en un bol per servir a taula.
Aquesta amanida de cogombre serveix d'acompanyament a molts plats danesos, tant de carn com de peix.

Anar al contingut