Un plaer rodó

Una recepta de mandonguilles per a cada tipus de persona: quina és la teva?

Sí, ja sabem que les més bones són les de la teva mare, però de mandonguilles se'n fan a tot el món des de temps immemorials. Tenen autèntics fanàtics ("pilotes: que en són, de bones!") i n'hi ha tot un ventall per descobrir: ni sempre són de carn, ni totes porten salsa, ni cal que siguin fregides. Hem recopilat diferents receptes perquè, siguis com siguis, trobis la teva

TEMA:
Consells de cuina

1. Per als que els agrada menjar de temporada: macarrons amb mandonguilles d'albergínia

Ara és època d'albergínies, i aquest és l'ingredient principal de les mandonguilles que ens ha proposat aquesta setmana el Marc Ribas al "Cuines". Al forn, i barrejades amb patata i col verda, en farem delicioses boletes que acompanyarem amb macarrons. Veus com es podien fer mandonguilles sense carn?

 

 

 

2. Per als que els agrada sucar-hi pa: mandonguilles amb bolets

Mandonguilles de carn picada: les clàssiques i infal·libles. I, com que som a la tardor, et sembla si les maridem amb bolets? Aquí el Marc Ribas hi ha posat rossinyols i carreretes, però pots triar els bolets que més t'agradin: camagrocs, rovellons, llenegues o trompetes de la mort seran un acompanyament de 10 en un plat de sucar-hi pa. 

 

 

3. Per als més modernets: mandonguilles de búrgul

Has sentit a parlar del búrgul? Si mai n'has menjat, potser que t'estrenis amb aquesta recepta rica en proteïnes de bona qualitat: a més del búrgul hi posarem llenties, formatge de Maó i ou. Es presenten en pa de pita amb una mica de maionesa. Brutal!

 

 

4. Per als sibarites que busquen gustos nous: mandonguilles de tonyina i formatge ricotta

Ens atrevim a afirmar que mai has tastat unes mandonguilles com aquestes: es fan amb tonyina de llauna! Barrejada amb ricotta, tàperes picades i ceba trinxada, en farem unes boletes fàcils i vistoses: oi que els hi faries un mos ara mateix?

 

 

5. Per als que mai-mai diuen "no" a un plat de pasta: espaguetis amb mandonguilles

Una recepta que ens transporta inevitablement a Itàlia i a la famosa escena d'espaguetis compartits de "La dama i el rodamon". Un clàssic entre els clàssics. Aquí el secret és fer un bon sofregit de tomàquet. Hi afegim la pasta, les mandonguilles i una mica de formatge manxego ratllat... no cal res més per gaudir!

 

 

 

6. Per als clàssics que mai se surten del guió: mandonguilles amb sípia

Per acabar, la recpeta que no pot faltar en cap recull de mandonguilles. Un clàssic mar i muntanya català que es pot preparar amb antel·lació i que et farà quedar d'allò més bé si, per exemple, tens gent a dinar a casa.

 
ARXIVAT A:
Consells de cuina

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut