Hola, espècies
Hola, espècies
Les receptes de "Cuines"

6 receptes per iniciar-te en la cuina índia

Introduir-nos en gastronomies que ens són alienes ens pot fer una mica de por al principi. Et proposem uns plats indis perquè obris la porta a aromes i sabors nous gràcies a la cúrcuma, el comí, el cardamom, el clau, el coriandre, el curri...

TEMA:
Consells de cuina

Potser ja és hora que et posis a experimentar una mica, no trobes? Que la botifarra amb seques és espectacular, però al teu paladar tampoc li farà pas mal entrenar-se una mica en nous gustos. És per això que et proposem que provis de destapar el pot de curri que tens a l'aparador de les espècies i el facis servir d'una vegada per cuinar una cosa bona que et sorprendrà. Tens la llet de coco i el gingebre a mà?

La cuina índia es caracteritza per una gran importància de l'arròs, els llegums i les verdures estofades, així com per un ús considerable d'espècies i condiments diversos. Tot i això, hem de pensar que és un país enorme, tant en població com en extensió, i la gastronomia de cada territori té les seves particularitats. Dit això, ens hi posem?

 

No em podràs discutir això: l'hummus és el rei de totes les festes. Normalment, identifiquem l'hummus amb un puré de cigrons, però el xef Ivan Surinder va voler donar una volta a la recepta tradicional a "Tot es mou" amb un dels productes estrella de l'Índia: les llenties. A més, porta cúrcuma, una espècie que, tot i que no té un gust gaire fort, té un munt de propietats medicinals.

Hummus de llenties

 

Un altre plat per compartir, i també de la mà d'Ivan Surinder. Una amanida única, perquè el protagonista no és l'enciam, sinó el iogurt. Aquest és un dels elements més importants de la cuina de l'Índia, tant en plats com aquest, com per maridar carns i verdures. De fet, la versió que ens en va ensenyar a "Tot es mou" és una adaptació del plat, un street food típic de Bombai.

Dahi Papdi

 

Combinació perfecta entre l'Índia i Catalunya. Els falàfels de Jaume Biarnés tenen com a base el pèsol negre del Berguedà. A més, els acompanyarem amb una salsa de iogurt, llimona, oli i espècies.

Falàfel de pèsol negre

 

Melós, gustós i ben tendre. El conill és sempre boníssim. A més a més, en aquest plat el combinem amb un bon grapat d'arròs basmati, una varietat procedent, també, del subcontinent indi i amb un bon grapat d'espècies. Sí, curri també. També cardamom, que té més usos que el de decorar el gintònic.

Conill a l'estil indi

 

Acabem amb una altra recepta d'Ivan Surinder. Aquest és un dels curris més senzills que hi ha en el receptari tradicional. Està fet amb base de llet de coco i és típic del sud del país.

Curri de gambes
Curri de gambes

 

D'acord, aquesta és una interpretació de l'Ivan Surinder de la tradicional crema de carbassa. Hi ha afegit una nota d'exotisme de la cuina de l'Índia.

Crema de carbassa exòtica
Crema de carbassa exòtica

 

 

 

ARXIVAT A:
Consells de cuina
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut