Receptes amb bolets: fricandó, risotto i idees originals
Els cacem, els cuinem, els assequem i, sobretot, ens els mengem. Els bolets són un regal per al paladar i tenen molts adeptes. Ara que estem en plena tardor, una selecció d'algunes receptes per assaborir-los en múltiples formats. Guisats, en pastís, en sopa, sobre una pizza, acompanyant un arròs...
Receptes amb bolets: fricandó, risotto i idees originals
Temporada de bolets

Receptes amb bolets: fricandó, risotto i idees originals

Els cacem, els cuinem, els assequem i, sobretot, ens els mengem. Els bolets són un regal per al paladar i tenen molts adeptes. Ara que estem en plena tardor, una selecció d'algunes receptes per assaborir-los en múltiples formats. Guisats, en pastís, en sopa, sobre una pizza, acompanyant un arròs...

Anna Garcia Lozano
TEMA:
Consells de cuina
Receptes amb bolets
Receptes amb bolets

Mucosa, llengua de bou, peu blau, peu de rata, orella de Judes, trompeta de la mort.... A "Manual de supervivència", en Marc Antoine afirmava que els catalans tenim un problema de màrqueting amb els noms d'alguns bolets.  Amb el seu toc d'humor, també deia que no acabava d'entendre això d'anar-los a caçar o que hi hagi algú capaç d'aixecar-se de matinada omplir un cistell de bolets.
 


Tant si ets boletaire com si prefereixes omplir el cistell al mercat, hem recopilat una selecció de receptes per cuinar els bolets més enllà del típic fricandó, risotto o truita de xampinyons. Es poden posar dins una cresta, sobre una pizza, barrejar-los en una sopa o fer-ne un carpaccio.

 

Receptes amb bolets

 

Pizza de bolets
Fer una pizza a casa no és gens complicat. Només s'ha de tenir una mica de previsió a l'hora de preparar la massa i imaginació a l'hora de cobrir-la. Marc Ribas n'ha fet una de bolets.
 

Gírgola de castanyer, portobel·los i xiitakes. Són els tres bolets que Marc Ribas fa servir per fer aquesta crema de patates i bolets.

 

Una recepta amb pocs ingredients, però bons i ben avinguts. Aquesta és l'essència de les crestes de formatge i ceps de Marc Ribas.

 

Dumplings de ceba i bolets

Hi ha farcellets en moltíssimes cuines. Els italians tenen raviolis i els orientals, el que coneixem amb la paraula anglesa "dumplings". Cada tradició té la seva recepta per a la massa, el farciment o la manera de coure'ls. En aquesta recepta de "Cuines", Gessamí Caramés els farceix de ceba i bolets.

 

Carpaccio de ceps i bolets en conserva

Una recepta de Marc Ribas per menjar bolets: el carpacio de ceps i una segona per conservar-los.

 

Una recepta perfecta per quan aneu a un àpat d'aquells que cadascú ha de portar alguna cosa per compartir. La quiche de xampinyons i albergínia del Marc Ribas és original i gens complicada de preparar. 

 

Carbassons, bolets i formatge per a un pastís salat de primer plat. Marc Ribas utilitza xampinyons portobel·lo i xiitake botó, però li pots posar els bolets que vulguis.

 

Els fredolics són bolets típics de casa nostra. Marc Ribas els fa servir per a aquesta sopa que també porta ous, all, ceba, porro...
 

El camagroc és un bolet petit, però molt versàtil. Marc Ribas els fa servir per a un plat amb cullera, aquesta sopa de camagrocs.

 

La crema de xampinyons es pot fer en qualsevol època de l'any. Marc Ribas li posa el seu toc especial i la serveix amb fulles verdes de ceba tendra per sobre.

 

Per gaudir dels bolets també fora de temporada, Marc Ribas cuina aquest remenat amb bolets secs. Una recepta original que comença amb la preparació d'una maionesa de bolets i que acaba presentant-los sobre una torrada.

 

Amb una mica de dedicació i els consells de Marc Ribas, podràs preparar aquesta recepta que segur que et farà triomfar davant el convidat més exigent.  

 


Els peus de porc són pobres en greixos i rics en col·lagen, una proteïna fàcil d'assimilar. Marc Ribas els cuina amb bolets.

 

La variació és el millor antídot contra l'avorriment i la rutina. Marc Ribas proposa un fricandó de xai amb rossinyols.

 

Un clàssic del receptari català que es pot fer amb bolets tendres o secs. En aquest cas, Marc Ribas li posa moixernons.
 


Garró de porc amb bolets

El garró, un part del porc que de vegades passa desapercebuda, serveix per fer una recepta espectacular. 

 

Un clàssic de la cuina italiana que sortirà perfecte si seguim fil per randa les recomanacions del Marc. 

 

Paté de bolets
Amb un bon assortit de bolets sofregits i una mica de ceba podem fer un paté per llepar-s'hi els dits. L'expert boletaire Marc Casabosch ha explicat com a "Tot es mou".

ARXIVAT A:
Consells de cuina

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut