Temporada de bolets

Receptes amb bolets: fricandó, risotto i idees originals

Els cacem, els cuinem, els assequem i, sobretot, ens els mengem. Els bolets són un regal per al paladar i tenen molts adeptes. Ara que estem en plena tardor, una selecció d'algunes receptes per assaborir-los en múltiples formats. Guisats, en pastís, en sopa, sobre una pizza, acompanyant un arròs...
TEMA:
Consells de cuina
Receptes amb bolets

Receptes amb bolets

Mucosa, llengua de bou, peu blau, peu de rata, orella de Judes, trompeta de la mort.... A "Manual de supervivència", en Marc Antoine deia que els catalans tenim un problema de màrqueting amb els noms d'alguns bolets.  Amb el seu toc d'humor, també deia que tampoc no acabava d'entendre això d'anar-los a caçar o que hi hagi algú capaç d'aixecar-se a la matinada per sortir a omplir un cistell de bolets.

Sigui com sigui, el cert és que a casa nostra els bolets agraden molt. I sí, és cert que hi ha boletaires que s'aixequen de matinada per ser els primers d'arribar al bosc i, sobretot, no dir mai a ningú on els van a collir. L'objectiu? Agafar més bolets que ningú per preparar plats deliciosos. 

Tant si ets boletaire com si prefereixes omplir el cistell al mercat, aquí trobaràs una selecció de receptes per cuinar els bolets i fugir, si vols, del típic fricandó, risotto o truita de xampinyons. Es poden posar dins una cresta, sobre una pizza, barrejar-los en una sopa...

 

Crema de patates i bolets

Gírgola de castanyer, portobel·los i xiitakes. Són els tres bolets que Marc Ribas fa servir per fer aquesta crema de patates i bolets.


Crestes de formatge i ceps

Una recepta amb pocs ingredients, però bons i ben avinguts. Aquesta és l'essència de les crestes de formatge i ceps de Marc Ribas.


Quiche de xampinyons i albergínia

Una recepta perfecta per quan aneu a un àpat d'aquells que cadascú ha de portar alguna cosa per compartir. La quiche de xampinyons i albergínia del Marc Ribas és original i gens complicada de preparar. 


Pastís de carbassó amb salsa de bolets

Carbassons, bolets i formatge per a un pastís salat de primer plat. Marc Ribas utilitza xampinyons portobel·lo i xiitake botó, però li pots posar els bolets que vulguis.

 

Sopa de fredolics

Els fredolics són bolets típics de casa nostra. Marc Ribas els fa servir per a aquesta sopa que també porta ous, all, ceba, porro...


Sopa de camagrocs

El camagroc és un bolet petit, però molt versàtil. Marc Ribas els fa servir per a un plat amb cullera, aquesta sopa de camagrocs.

 

Remenat de bolets

Per gaudir dels bolets també fora de temporada, Marc Ribas cuina aquest remenat amb bolets secs. Una recepta original que comença amb la preparació d'una maionesa de bolets i que acaba presentant-los sobre una torrada.

 

Raviolis de botifarra i bolets

Amb una mica de dedicació i els consells de Marc Ribas, podràs preparar aquesta recepta que segur que et farà triomfar davant el convidat més exigent.  

 

Crema de xampinyons

La crema de xampinyons es pot fer en qualsevol època de l'any. Marc Ribas li posa el seu toc especial i la serveix amb fulles verdes de ceba tendra per sobre.

 

Peus de porc amb bolets


Els peus de porc són pobres en greixos i rics en col·lagen, una proteïna fàcil d'assimilar. Marc Ribas els cuina amb bolets.

Fricandó de xai i rossinyols

La variació és el millor antídot contra l'avorriment i la rutina. Marc Ribas proposa un fricandó de xai amb rossinyols.

 

Fricandó

Un clàssic del receptari català que es pot fer amb bolets tendres o secs. En aquest cas, Marc Ribas li posa moixernons.
 

Risotto de bolets

Un clàssic de la cuina italiana que sortirà perfecte si seguim fil per randa les recomanacions del Marc. 

ARXIVAT A:
Consells de cuina

NOTÍCIES RELACIONADES