Receptes amb bolets
Receptes amb bolets
Temporada de bolets

Receptes amb bolets: fricandó, risotto i idees originals

Els cacem, els cuinem, els assequem i, sobretot, ens els mengem. Els bolets són un regal per al paladar i tenen molts adeptes. Ara que estem en plena tardor, una selecció d'algunes receptes per assaborir-los en múltiples formats. Guisats, en pastís, en sopa, sobre una pizza, acompanyant un arròs...

Anna Garcia Lozano
TEMA:
Consells de cuina

Tant si ets boletaire com si prefereixes omplir el cistell al mercat, hem recopilat una selecció de receptes per cuinar els bolets més enllà del típic fricandó, risotto o truita de xampinyons. Es poden posar dins una cresta, sobre una pizza, barrejar-los en una sopa o fer-ne un carpaccio.

 

Receptes amb bolets

 

Pizza de bolets
Fer una pizza a casa no és gens complicat. Només s'ha de tenir una mica de previsió a l'hora de preparar la massa i imaginació a l'hora de cobrir-la. Marc Ribas n'ha fet una de bolets.
 

Gírgola de castanyer, portobel·los i xiitakes. Són els tres bolets que Marc Ribas fa servir per fer aquesta crema de patates i bolets.

 

Una recepta amb pocs ingredients, però bons i ben avinguts. Aquesta és l'essència de les crestes de formatge i ceps de Marc Ribas.

 

Dumplings de ceba i bolets

Hi ha farcellets en moltíssimes cuines. Els italians tenen raviolis i els orientals, el que coneixem amb la paraula anglesa "dumplings". Cada tradició té la seva recepta per a la massa, el farciment o la manera de coure'ls. En aquesta recepta de "Cuines", Gessamí Caramés els farceix de ceba i bolets.

 

Carpaccio de ceps i bolets en conserva

Una recepta de Marc Ribas per menjar bolets: el carpacio de ceps i una segona per conservar-los.

 

Una recepta perfecta per quan aneu a un àpat d'aquells que cadascú ha de portar alguna cosa per compartir. La quiche de xampinyons i albergínia del Marc Ribas és original i gens complicada de preparar. Gessamí Caramés també ens proposa la seva versió de la quiche de bolets

 

Carbassons, bolets i formatge per a un pastís salat de primer plat. Marc Ribas utilitza xampinyons portobel·lo i xiitake botó, però li pots posar els bolets que vulguis.

 

Els fredolics són bolets típics de casa nostra. Marc Ribas els fa servir per a aquesta sopa que també porta ous, all, ceba, porro...
 

El camagroc és un bolet petit, però molt versàtil. Marc Ribas els fa servir per a un plat amb cullera, aquesta sopa de camagrocs.

 

La crema de xampinyons es pot fer en qualsevol època de l'any. Marc Ribas li posa el seu toc especial i la serveix amb fulles verdes de ceba tendra per sobre.
 

Porros amb salsa de bolets

Gessamí Caramés reivindica la brasa per fer verdures i a més per fer una verdura que poques vegades té un paper important: el porros. Els fa a la barbacoa i els acompanya amb una salsa de bolets.

 

Llobarro farcit de bolets
Els bolets també acompanyen bé el peix. Gessamí Caramés barreja el gust del mar amb el de la terra farcint uns llobarros amb una barreja de bolets.

 

Per gaudir dels bolets també fora de temporada, Marc Ribas cuina aquest remenat amb bolets secs. Una recepta original que comença amb la preparació d'una maionesa de bolets i que acaba presentant-los sobre una torrada.

 

Amb una mica de dedicació i els consells de Marc Ribas, podràs preparar aquesta recepta que segur que et farà triomfar davant el convidat més exigent.  
 

Pollastre rostit amb bolets

Rostir pollastre sempre fa festa i si hi afegim trompetes de la mort i rossinyols, fem festa grossa.
 


Els peus de porc són pobres en greixos i rics en col·lagen, una proteïna fàcil d'assimilar. Marc Ribas els cuina amb bolets.

 

La variació és el millor antídot contra l'avorriment i la rutina. Marc Ribas proposa un fricandó de xai amb rossinyols.

 

Un clàssic del receptari català que es pot fer amb bolets tendres o secs. En aquest cas, Marc Ribas li posa moixernons.
 


Garró de porc amb bolets

El garró, un part del porc que de vegades passa desapercebuda, serveix per fer una recepta espectacular. 

 

Un clàssic de la cuina italiana que sortirà perfecte si seguim fil per randa les recomanacions del Marc. 

 

Paté de bolets
Amb un bon assortit de bolets sofregits i una mica de ceba podem fer un paté per llepar-s'hi els dits. L'expert boletaire Marc Casabosch ha explicat com a "Tot es mou".

 

 

ARXIVAT A:
Consells de cuina
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut