Cremes catalanes
Cremes catalanes
Les receptes del "Cuines"

Per Sant Josep, crema catalana, crema cremada i flamets

Quan s'allarga el dia i pugen les temperatures, les gallines ponen més ous que mai, per això els nostres avantpassats van haver de pensar receptes que aprofitessin aquest excés d'ous d'aquestes dates. Aquí us en posem uns quants exemples. Tria la que et faci més il·lusió

Diuen que si la natura et dona llimones, facis llimonades. Doncs resulta que per Sant Josep, el que ens dona la natura són més ous i per això, els nostres avantpassats, que només entenien la cuina com a cuina d'aprofitament, s'ho van fer venir bé i van fer encaixar unes postres amb molts ous amb una festivitat del calendari. És la crema de Sant Josep i en tenim de ben variades.  

 

Receptes de cremes
 

Crema catalana

En Marc farà la crema catalana amb llet d'ovella, perquè té més greix i més gust.

 

Crema de Sant Josep, amb 16 ous

Fem una crema tal com la devien fer als convents al voltant de Barcelona. A més, expliquem què és la llet fresca, la llet UHT i la llet sense lactosa.

 

Crema cremada

No volíeu una crema amb ous? Tot i que és una crema per a quatre persones, necessitarem setze ous, perquè farem una crema sense midó, tal com es feia al segle XIV.

 

Crema de rovells

La Gessa ens explica com es faria la crema de rovells amb la precisió necessària perquè no hi hagi errors.

 

 

Flamets

Són molt semblants a la crema catalana, però són menys líquids. Són els flamets o el que en castellà en diuen "tocinillos de cielo". Unes altres postres típiques d'aquestes dates que serveixen per aprofitar l'excés d'ous.

 

Crema de Sant Josep. A la foto, sense encenalls.

Hi ha gent a qui no agrada el sucre cremat, o sigui que aquesta crema la farem amb uns encenalls d'ametlla i xocolata molt xulos que ens recordaran les restes d'un taller de fusteria.

 

Crema de Sant Josep i truita amb seitó

La cuina d'aprofitament fa que, de la crema de Sant Josep, passem a la truita amb seitó.

 

 

ARXIVAT A:
Consells de cuina
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut