És temps de maduixes: onze receptes per aprofitar-les al màxim
Els maduixots ja fa dies que acoloreixen les fruiteries de casa nostra, però ara comença la millor època d'aquesta fruita que té moltes propietats i molt poques calories, i que ofereix un munt de possibilitats a la cuina
Tot i que la temporada dels maduixots és la primavera, els hivernacles han aconseguit que ara ja els puguem trobar a les botigues gairebé tot l'any. A la cuina es fan servir majoritàriament en postres, però també els podem usar per fer gaspatxo, per fer salses... Tot el que cal saber d'aquesta fruita ho vam repassar amb Carme Ruscalleda a "Tot es mou".
Un altre aspecte molt important a tenir en compte quan parlem de maduixes és com hem de rentar-les. El cuiner Raul Balam Ruscalleda confessa que es posa molt nerviós quan veu com molta gent neteja les maduixes i ens explica amb detall com fer-ho bé:
La salut
A part de destacar per les seves propietats gastronòmiques, els maduixots també destaquen pel seu vessant saludable. I és que són un dels aliments amb més propietats antioxidants. Van bé per prevenir malalties cardiovasculars o de tipus oncològic. A més a més, aporten vitamina C, imprescindible per protegir el sistema immunològic. També ajuden a absorbir millor alguns minerals. La doctora Pilar Senpau, especialista en nutrició, aprofundia en aquestes bondats al programa "Benvinguts a l'hort".
Les receptes

Per aprofitar al màxim totes les propietats d'aquesta fruita de primavera, recollim algunes de les millors receptes que s'han cuinat a TV3. A "Cuines", els maduixots han passat per les mans del Marc Ribas, del Jordi Roca i d'un munt de cuiners més. També les va usar l'Ada Parellada a "Benvinguts a l'hort", la Rachel Khoo en un dels capítols de la sèrie gastronòmica de la BBC o alguns dels convidats del programa "Karakia".
Aquesta és la tria:
- 1. Sopa de maduixes
- 2. Bavaresa de maduixots
- 3. Coca de garrofa amb maduixes
- 4. Xia, iogurt i fruita vermella
- 5. Macedònia
- 4. Pasta de full amb maduixots
- 5. Mousse de xocolata amb maduixes i gelat de llimona
- 6. Mousse de iogurt, coco i maduixots
- 7. Pastís de maduixes amb pebre i nata
- 9. Smulpaj med vaniljglass - Pastís amb gelat de vainilla
- 10. Galetes de formatge
- ARXIVAT A:
- Consells de cuina