Nou receptes sanes i originals per treure el màxim profit al salmó
Salmó a la planxa, salmó al forn, salmó marinat o fumat... És un peix blau i un dels més consumits perquè és fàcil de trobar tot l'any. Si en sou fans, us en proposem diferents receptes per anar canviant la manera de cuinar salmó
Nou receptes sanes i originals per treure el màxim profit al salmó
Les idees de "Cuines"

Nou receptes sanes i originals per treure el màxim profit al salmó

Salmó a la planxa, salmó al forn, salmó marinat o fumat... És un peix blau i un dels més consumits perquè és fàcil de trobar tot l'any. Si en sou fans, us en proposem diferents receptes per anar canviant la manera de cuinar salmó

Anna Garcia Lozano
TEMA:
Consells de cuina
Quatre receptes amb salmó
A la planxa, amb salsa, en format hamburguesa... receptes amb salmó

Ets de les persones que compres peix amb convicció? O ets de les que té mil dubtes cada vegada que visita la peixateria? Sempre és bo deixar-se aconsellar pels peixaters i peixateres, però sovint també triem pel preu, per si tenen més o menys espines o perquè ens ve de gust innovar i fer una recepta diferent. Sigui com sigui, el salmó és sempre una bona opció. Si no tens cap amic cuinetes que t'hagi suggerit una recepta, te'n recomanem alguna de les moltes que tenim al portal de "Cuines". 

 

El salmó, un peix blau molt saludable

El salmó és un peix blau i, per tant, ric en greixos insaturats essencials Omega 3, que aporten beneficis al bon funcionament hormonal de la pell, a les dents, als ossos i a tot el sistema immunològic. A més a més, és un peix ric en minerals com el iode, el fòsfor, el magnesi, el ferro i, sobretot, el calci. També aporta vitamina A, B i B12. Per tot això, es recomana menjar peix blau unes 3 vegades a la setmana.

I tot i que no cal ser un gran expert per comprar peix, sí cal tenir clares quatre coses per no endur-nos alguna sorpresa. En el cas del salmó fresc, per exemple, és important saber que la peça ha de tenir una textura ferma i uniforme i un aspecte brillant. És important que tingui les brànquies humides i de color roig de sang. Així donava consells sobre el salmó el programa "Cuines x solters", d'Isma Prados.

 

 

Receptes amb salmó

 

1. ​Salmó rock&roll

Salmó rock&roll

Només Marc Ribas podia fer una recepta amb aquest nom. I què li posa al salmó per donar-li rock&roll? Doncs un llit de patates amb una crosta cruixent, ceba tendra, cogombrets tallats i, evidentment, coriandre picat.

 

2. Salmó amb cols de Brussel·les

Salmó amb cols de Brussel·les

En aquesta recepta, Marc Ribas fa servir un truc per potenciar el gust del salmó i que quedi ben tendre: un marinat de 30 minuts amb sal i sucre, una mica de llima, alfàbrega i all. També explica com bullir les cols de Brussel·les perquè quedin suaus, cremoses i no empudeguin tota la casa. El resultat, diu ell, és un plat sexi.

 

3. Salmó fumat amb mongetes

Salmó fumat amb mongetes

Si no ets gaire de cols de Brussel·les, però t'agrada acompanyar el peix amb una mica de verdura, aquesta pot ser la teva recepta. Marc Ribas arrenca fent un bany de sal a les supremes de salmó per després fumar-les d'una manera ben especial... No et perdis la salsa que fa amb llima, mostassa de Dijon i iogurt grec. Si t'agrada, la pots fer servir per acompanyar un munt de plats!

 

4. Salmó amb maionesa d'alvocat

Salmó amb maionesa d'alvocat

Un peix saludable i un vegetal de moda, el salmó i l'advocat. I Marc Ribas hi afegeix un nou al·licient, un llit de mongeta negra.

 

 

5. Embolcall de col amb salmó fumat

Embolcall de col amb salmó fumat

Una recepta d'Isma Prados en què ens proposa embolcallar el salmó en una fulla de col. Dins el farcell també hi ha alvocat, poma, api... Un contrast de sabors que descobrim a cada mossegada.


6. Salmó amb raïm i arròs pilaf

Salmó amb raïm i arròs pilaf
Fa ja uns quants anys, a "Cuines", Dolors Garriga proposava aquesta recepta senzilla, original i completa. Salmó, raïm i una cobertura amb una salsa amb crema de llet. Al costat, un arròs bamati que ho converteix en un plat únic.

7. Salmó marinat

Salmó marinat

Una recepta fàcil, fàcil... Isma Prados, a "Cuina x solters", ens explicava com fer el salmó marinat i tenir, així, una mica de rebost a la nevera. I és que el salmó marinat ens pot durar diversos dies. Només calen ingredients molt bàsics i una mica de paciència perquè cal que reposi tres dies.

 

8. Canelons d'alvocat, salmó i tomàquet amb oli de coriandre

Canelons d'alvocat, salmó i tomàquet amb oli de coriandre

L'única dificultat de preparar aquests canelons és tallar l'alvocat a làmines, però amb ajuda d'un pelador és molt fàcil. La recepta la feina ja fa uns quants anys la Marina Roca, una nena de 10 anys a "Cuines". Per tant, es pot fer en família!

 

9. Hamburguesa de salmó amb cuscús de coliflor i romanesco

Hamburguesa de salmó amb cuscús de coliflor i romanesco

Un acompanyament molt especial per a aquesta hamburguesa de salmó. Un cuscús de romanesco i coliflor molt ràpid de fer ja que es cou al microones. I per fer l'hamburguesa només cal picar el salmó amb oli de sèsam, gingebre, sal, pebre i una mica de pa ratllat.

 

Al portal de "Cuines" trobareu moltes més receptes amb salmó. Podeu triar i remenar.

ARXIVAT A:
Consells de cuina

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut