Les receptes de "Cuines"

Mones de Pasqua casolanes amb receptes de xef

Una mona de mantega, de xocolata, de briox amb ous durs... Quina us agrada més a casa? Si Dilluns de Pasqua no perdoneu la mona, la podeu comprar en algunes de les pastisseries que aquests dies les porten a casa o fer-la amb alguna de les receptes que s'han cuinat a TV3
Anna Garcia Lozano
TEMA:
Consells de cuina
Mones i ou de Pasqua
Les millors receptes per fer la mona a casa

Segurament, aquesta Setmana Santa, la màxima dificultat que podeu tenir per fer una mona a casa sigui trobar farina i llevat. Si teniu sort i teniu qualsevol d'aquests ingredients o en trobeu a la botiga, ja us podeu posar el davantal. També podeu optar pel pa de pessic que ha fet la Gessamí Caramés a "Tot es mou" i que no utilitza cap d'aquest dos ingredients, o centrar-vos a fer una peça de xocolata i buscar una alterativa al pa de pessic i celebrar igualment el Dilluns de Pasqua.

 

Receptes de mones de Pasqua

Mona de Pasqua de llimona

Mona de Pasqua de llimona

Aquest any, Marc Ribas ens ha proposat una mona molt original, de llimona. I l'ha compartit amb un personatge molt especial, el Mic.
 

Pessic de mona de xocolata

Pessic de mona de xocolata

Ben acompanyat de dos nens, Marc Ribas ens proposa aquest pessic de mona de xocolata. Una base amb cacau, recoberta de xocolata i coronada amb un ou.

 

Mona amb ametlles i xocolata

Mona amb ametlles i xocolata

És la recepta que Gessamí Caramés ha fet des de casa per a "Tot es mou" aquests dies de confinament. Un punt a favor: el pa de pessic no porta ni llevat ni farina! A més a més, com que utilitza farina d'ametlla és apta per a dietes sense gluten. És una mona tipus Sara que la Gessamí modifica posant xocolata blanca per no abusar de la mantega.

 


Mona de Pasqua tradicional

Mona de Pasqua tradicional

Marc Ribas també ens ajuda a preparar una mona de les més tradicionals: de brioix amb ous durs i una mica de xocolata. A més a més, quan la va fer va comptar amb l'ajuda de Manel Vives de "Ja tho faràs" per decorar-la.

 

Ou de Pasqua

Ou de Pasqua

Pot semblar complicat fer un ou de Pasqua, però amb una mica de paciència i dos trucs de Marc Ribas, la cosa se simplifica molt.

 

 

Mona de Pasqua

Mona de Pasqua

Una altra mona amb la xocolata com a protagonista és que la que va fer Armand Garcia, de la pastisseria Boguñá, a "Cuines" fa uns anys. Una mona trufada decorada amb una cobertura de xocolata.

 

Mona de xocolata

Mona de xocolata

Els amants de la xocolata tenen moltes opcions per triar. Aquesta mona és la que va fer el pastisser Ramon Morató de la fàbrica Chocovic a "Cuines".

 


Mona tradicional (pasta de moda)

Mona tradicional (Pasta de moda)

Amb la recepta que la Rosa Balsebre, del Forn de Baix, va fer a "Cuines" fa uns quants anys podem fer aquesta mona tradicional per al Dilluns de Pasqua.

 

Les mones de "Dolça Catalunya"

Mona de Pasqua

El programa "Dolça Catalunya" va dedicar un dels seus capítols a les mones de Pasqua i va explicar com fer-ne de dos tipus diferents. Antoni Bellart ens va donar les receptes de la mona de Sara i la xocolata. També va explicar com podem fer una casa de xocolata.

ARXIVAT A:
Consells de cuina

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut