Receptes tradicionals de Nadal cuinades pel Marc Ribas
Els àpats del dia de Nadal i Sant Esteve reuneixen família i amics al voltant de la taula per compartir plats de la cuina tradicional catalana que acostumen a passar de generació a generació. Prepara tu els plats dels avis!
El Nadal és temps de tradicions, i si els avis no t'han deixat en herència un receptari com déu mana amb els plats típics que cuinaven a casa per aquestes festes, Marc Ribas agafa el relleu i et servim aquest recull del "Cuines" amb receptes clàssiques indispensables de la cuina nadalenca:
El punt de partida d'aquesta recepta és el de la "cuina de reaprofitament". Són tradició pel dinar de Sant Esteve amb les sobres que han quedat de l'escudella o rostit del dia de Nadal. Aquests que proposa el Marc Ribas porten com a extra foie. Per als convidats que siguin vegetarians, proveu amb aquests canelons d'espinacs a la catalana o aquestes albergínies farcides de mató i formatge blau amb olives negres.
- ▶️ Escudella
L'oloreta de l'escudella fa olor de llar, de Nadal i també d'hivern. Calcula bé la gana dels teus comensals i assegura't que tothom té una bona porció de pilotes de carn: a taula sempre hi ha baralles, mai n'hi ha prous!
- ▶️ Carn d'olla
Un clàssic entre els clàssics de la cuina catalana. No fa falta dir res més: carn, carn i més carn per compartir en una taula festiva.
Plat típic de Nadal, fet a la manera del Marc Ribas, ja ho sabeu, amb un bany de sal que farà que surti una carn ben melosa. Desitjareu que en sobri per poder-la menjar freda!
Els dies de festa requereixen plats de gala i amb aquest gall marinat amb cava i espècies l'èxit està garantit.
Aquest pollastre rostit és una recepta tradicional reinventada pel Marc Ribas, amb cebetes petites en lloc de prunes i amb un munt d'espècies per donar-li un toc més aromàtic i més digestiu.
- ▶️ Sarsuela
Construïm aquest plat a partir d'una picada clàssica, una lluerna i mariscs variats: calamars, cloïsses, escamarlans i gambes. Per un àpat de gala!
Un mar i muntanya que esdevindrà una recepta clàssica a la teva cuina si encara no has tastat aquesta combinació.
D'un producte dur com el torró, a "Cuines" en fan un plat tou i esponjós, que endolcirà els àpats nadalencs. Si ets amant del torró, Marc Ribas també ha preparat flam de torró, crema de torró de pistatxo, gelat de torró i cruixent de torró.
Els flams són com les croquetes. Són boníssims i es poden fer de moltes coses. Per Nadal a "Cuines" els fem de torró.
No cal comprar sempre els torrons i les neules, els podem fer a casa.
- ARXIVAT A:
- Receptes de NadalConsells de cuina