Torrons, galetes i pastissos de Nadal
Torrons, galetes i pastissos de Nadal
Prepara els dolços nadalencs amb el "Cuines"

Les postres de Nadal: receptes per fer-les a casa

Torrons, neules, pastissos de Nadal, tortell de Reis... Els àpats de Nadal acostumen a acabar amb un toc dolç. A "Cuines" s'han preparat alguns dels dolços nadalencs més típics.

TEMA:
Consells de cuina

El menjar és, sense cap mena de dubte, un dels elements que defineix el Nadal. Brou, canelons, pollastre farcit... Però també torrons, neules, el tortell de Reis... Hem recollit algunes de les receptes de dolços de Nadal que han passat pels fogons del "Cuines" per si t'animes també a preparar les postres.

 

Receptes dels dolços de Nadal

 

Hi ha torrons com el de Xixona que no es poden preparar a casa, però el de crema cremada, sí. Marc Ribas explica com es fa i, també, com podem preparar unes neules per acompanyar-lo.

 

Neules artesanes
I més neules. Víctor Gonzalo i Sofia Janer han passat pel "Tot es mou" per explicar com fer aquest dolç cruixent. Farina, sucre, ou, mantega... i una mica de traça.

 

Galetes de Nadal

Les galetes de Nadal, amb un toc de gingebre i d'altres espècies, són molt típiques en molts països d'Europa. Aquesta recepta no porta aquest toc especiat, però és perfecte per fer amb canalla. Les galetes que va fer Xavier Canal a "Cuines" tenen una base de mantega i es poden guarnir amb una glaça feta amb clares d'ou i sucre llustre.
 

Els flams són com les croquetes. Són boníssims i es poden fer de mil coses. Per Nadal en podem fer de torró.
 

D'un producte dur com el torró, Marc Ribas a "Cuines" en fa un plat tou i esponjós, que pot endolcir el final dels àpats nadalencs. A banda d'aquesta mousse, en Marc també ha preparat flam de torró, crema de torró de pistatxo, gelat de torró i cruixent de torró.
 

Bûche de Noël

La bûche de Noël són unes postres típiques de Nadal a França que es mengen la nit de Nadal. El pastisser Xavier Canal ens proposava aquesta recepta del tronc nadalenc amb un fantàstic colofó: una cobertura de xocolata.

 

Tió de Nadal

El tió es caga, però també es menja. Ja fa uns anys, la xef Mey Hoffman va transformar la Bûche de Noël en aquest tió per menjar. Ens proposa que usem una base de melindros o de pa de pessic que podem comprar i així només ens hem de preocupar de decorar-lo amb mousse de xocolata.

 

Tortell de Reis

El tortell de Reis no és dels més fàcils de fer perquè requereix preparar la massa mare. Però si t'animes, amb aquesta recepta del pastisser Xavi Canal segur que te'n surts. A "Dolça Catalunya", el pastisser XXX prepara el tortell de Reis amb una massa que creix en diferents fases.

ARXIVAT A:
Receptes de Nadal Consells de cuina

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut