Les receptes de "Cuines"

Gelats, polos i granissats: ideals per combatre la canícula

Ets més de gelat o de polo? T'apassionen els bescuits o prefereixes els granissats? Si ets fan d'aquestes postres refrescants et proposem un munt de receptes per fer-ne a casa
Anna Garcia Lozano
TEMA:
Consells de cuina
Un bescuit, dos polos, un granissat de llimona i un gelat de xuixo
Els gelats, aliats perfectes per sobreviure la calor

Gelats... Es poden consumir tot l'any, però quan més venen de gust és a l'estiu. Per postres, per berenar... Són un dels aliments que més s'agraeix en temps de calor i quan són artesanals són irresistibles. Imagina't si els fas tu!  Gelat, polo, bescuit, granissat? T'és igual el format mentre sigui ben fred?

Fer les postres a casa és una bona manera de millorar-ne el contingut nutricional perquè pots controlar molt millor la qualitat dels ingredients que porten, una cosa que és difícil en els gelats industrial. Per ajudar-te, hem rescatat les receptes que Marc Ribas i Gessamí Caramés han fet a "Cuines" d'aquestes postres gelades. N'hi ha d'irresistibles. Per quina comences? Ja t'avisem... a primer cop d'ull no hi trobaràs els clàssics. Ni xocolata, ni vainilla, ni nata, ni maduixot.... Però sí que hi són, amagats dins alguna proposta més original.
 

Granissat de mandarina

Granissat de mandarina
Mandarines (o taronges), menta, poma... i una base de iogurt grec. Sona bé, oi? El gelat de mandarina de Marc Ribas és ric en vitamina C i molt refrescant.


Granissat de llimona

Granissat de llimona

Llimones, llima, un toc de gingebre i una base de cogombre a daus ben petits. Aquest és el granissat de llimona que proposa la Gessamí Caramés.

 


Bescuit de cafè amb xocolata

Bescuit de cafè amb xocolata

Un bescuit amb xocolata desfeta per sobre. Unes postres difícils de millorar. És un dels gelats més fàcils, cremosos i bons per fer a casa. Marc Ribas proposa que presentem el bescuit de cafè amb xocolata amb una mica de menta picada per sobre.


Gelat de torró

Gelat de torró
Pot ser que encara tinguis restes de Nadal? Alguna barra de torró de Xixona que no vau ser capaços d'acabar? La pots convertir en unes postres d'estiu. El gelat de torró del Marc no és precisament de règim, però un dia és un dia. 


Bescuit de plàtan, pinya i coco

Bescuit de plàtan, pinya i coco

Sota una cobertura de xocolata s'hi amaga un gelat molt original. Farcit de plàtan, pinya i coco. Si t'hi atreveixes, només has de seguir tots els consells de la Gessamí Caramés. 


Gelat de xuixo

Gelat de xuixo
Per què posar el gelat dins una galeta si es pot posar dins un xuixo? Dues receptes en una, la del xuixo i la del gelat que hi va dins, que porta una bona dosi de gingebre.

 

 "Banana split"

Banana split

"Banana split", unes postres que segurament no coneixen les generacions "millennials", però que eren inevitables a la carta de qualsevol restaurant fa uns anys. La definició: tres gelats sobre un plàtan. Gràcies a això Marc Ribas ens descobreix el secret per fer els clàssics:  vainilla, xocolata i maduixa.


Pijama

Pijama
El pijama era el company inseparable del "banana split" a les cartes dels restaurants més clàssics, aquells que utilitzen estovalles de quadres. Si en la recepta anterior els gelats acompanyaven un plàtan, en aquesta acompanyen un flam. I per sobre.... nata! No són unes postres per a cada dia, però sí per a un dia especial. 

 

Polos d'orxata i llimona

Polos d'orxata i llimona
Més fàcils impossible. Si tens orxata i unes llimones ja tens mitges postres fetes. Després, si vols, ho pots cobrir amb una barreja de xocolata i xufles.
 

Polos de fruita

Polos de fruita
La fruita és un aliment imprescindible per a la salut, d'aquí que les recomanacions apunten a prendre'n de dos a tres racions cada dia. En format polo també serveix. Per a petits i grans. Mores, pinya, préssecs, kiwi, plàtan... Quina tries?

 

El gelat superenergètic de fruita del "Manduka"

Gelat superenergètic de fruita

La Paula Alòs, amb l'ajuda de la Pati Pla, preparen uns gelats que poden ser una bona solució per evitar malbaratar aquelles peces de fruita que tens a casa i que no tens temps de consumir o que ja estan massa madures.

ARXIVAT A:
Consells de cuina

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut