Des de paelles a risottos passant per caldosos

Fans de l'arròs: receptes per cuinar-lo amb verdura, carn o peix

Arròs amb verdures, amb carn, amb peix... Arròs caldós, risotto, oriental, arrossos també de postres... L'arròs combina a la perfecció amb molts productes. Les millors receptes per cuinar-lo
Anna Garcia Lozano
TEMA:
Consells de cuina
Quatre receptes amb arròs
L'arròs combina bé amb carn i verdura

L'arròs és com la pasta, costa trobar algú que no li agradi. De fet, és el tercer aliment més consumit al món i n'hi ha milers de varietats. Si ets dels que posarien un basmati per fer una paella, no t'anirà gens malament continuar llegint i aprendre quatre coses d'aquest cereal. I és que existeixen milers de tipus d'arròs i cadascun s'adapta millor a uns tipus de recepta, com explicava Marc Ribas a "Cuines". La primera gran diferència entre els diferents tipus d'arròs és la que separa els llargs dels rodons. 

L'arròs llarg comú absorbeix poca quantitat d'aigua, té menys midó i, per tant, queda més solt quan el cuinem. Entre els arrossos llargs trobem el gessamí, molt aromàtic, i el basmati, també molt aromàtic, més glutinós i amb un gust una mica més "dolç".

Pel que fa a l'arròs rodó, també n'hi ha de diferents mides i, sobretot, es diferencien per les diferents capacitats d'absorció de líquid. Els grans d'arròs que tenen més part blanca són els que absorbeixen més líquid, mentre que el més transparents o perlats n'absorbeixen menys. Un tipus d'arròs rodó és l'arborio, que té una mida més gran que el comú i és perfecte per fer risottos perquè té molta part blanca i absorbeix molt els líquids amb què el bullim. Aquest arròs deixa anar força midó i ajuda a obtenir la textura cremosa típica d'un risotto. Un altre tipus és el bomba. És un arròs més petit, té menys capacitat d'absorció de líquid, però dona molt bon rendiment, aguanta molt més sense passar-se. A banda d'aquests, també hi ha arrossos integrals, l'arròs per fer sushi o el vaporitzat, perfecte per a estudiants, diu el Marc, perquè no hi ha res que el destrueixi.

 

Les millors receptes per fer arròs a casa

L'arròs és un dels plats que tenen més fans i tothom, més o menys, s'atreveix a cuinar-lo. Aixó sí, cadascú al seu estil i amb les seves possibilitats. Ara bé, aquells que vulguin anar una mica més enllà, es poden deixar aconsellar per alguns dels millors xefs de casa nostra que amb els anys han passat pels fogons de TV3 i han anat explicant els seus secrets per aconseguir arrossos meravellosos. Marc Ribas, Carme Ruscalleda, Jordi Cruz, Carles Gaig... Tant és si t'agrada l'arròs amb carn, amb peix o vegetarià; segur que entre les moltes propostes en trobaràs una que et vingui de gust cuinar.

 

Arrossos amb verdures

Arròs de tirabecs (Marc Ribas)

Arròs de tirabecs

 

Arròs melós de carxofes (Marc Ribas)p/>

Arròs melós de carxofes

 

Paella de verdures (Marc Ribas)

Paella de verdures

 

Arros amb llenties (Marc Ribas)

Arròs amb llenties

 

Arròs a la cubana vegà (Marc Ribas)

Arròs a la cubana vegà

 

Arròs de xampinyons (Jordi Cruz)

Arròs de xampinyons

 

Arròs caldós amb verdures, xiitake i algues (Teresa Carles)

Arròs caldós de verdures, xiitake i algues

 

Arròs cremós de rossinyols amb formatge tou d'ovella (Joan Luque)

Arròs cremós de rossinyols amb formatge tou d'ovella

 

Arrossos amb carn

Arròs amb costella i salsitxa (Marc Ribas)

Arròs amb costella i salsitxa

 

Arròs de costella i brocoli (Marc Ribas)

Arròs de costella i bròcoli

 

Arròs al forn (Marc Ribas)

Arròs al forn

 

Arrossos amb peix

Arròs caldós de lluerna (Marc Ribas)

Arròs caldós de lluerna

 

Arròs caldós de gamba (Marc Ribas)

Arròs caldós de gamba

 

Arròs d'arengades (Marc Ribas)

Arròs d'arengades

 

Arròs de cranc blau (Marc Ribas i Ladis Alcalà)

Arròs de cranc blau

 

Arròs amb bacallà (Marc Ribas)

Arròs amb bacallà

 

Paella pícnic d'arròs basmati amb llagostins (Carme Ruscalleda)

Pícnic d'arròs basmati amb llagostins

 

Arròs que cura i tonifica (Carme Ruscalleda)

Arròs que cura i tonifica

 

Arròs de congre, galeres i gambes (Carles Gaig)

Arròs de congre, galeres i gambes

 

Arrossos mar i muntanya (amb carn i peix)

Jambalaia (Marc Ribas)

Jambalaia

 

Papillota d'arròs al forn (Marc Ribas)

 

Paella de festa  (Carme Ruscalleda)

Paella de festa

 

Arros de pagès amb calamars de llauna (Les Cols)

Arròs de pagès amb calamars de llauna

 

Risottos, arrossos amb un toc italià

Risotto a la milanesa (Marc Ribas)

Risotto a la milanesa

 

Risotto de bolets (Marc Ribas)

Risotto de bolets

 

Risotto de tirabecs i pernil (Marc Ribas)

Risotto de tirabecs i pernil

 

Risotto amb vi negre i formatge (Miko Karturan a "Tot es mou")

Risotto amb vi negre i formatge

 

Risotto de calamarsons amb encenalls de tonyina i llima (Andrés Herreros)

Risotto de calmarsons, tonyina i llima

 

Risotto amb parmesà i pesto (Guillermo Casañé)

Risotto amb parmesà i pesto

 

Arrossos amb un toc asiàtic

Temaki sushi (Marc Ribas)

Temaki sushi

 

Sushi sashimi (Marc Ribas)

Sushi sashimi

 

Arròs de verdures i curri vermell (Carles Rodríguez)

Arròs amb verdures i curri vermell

 

Arròs salvatge, verdures i sopa de miso (Felip Llufriu)

Arròs salvatge, verdures i sopa de miso

 

Postres de cullera amb arròs com a protagonista

Arròs amb llet (Marc Ribas)

Arròs amb llet

 

Arròs amb llet de coco (Marc Ribas)

Arròs amb llet de coco

 

Arròs amb llet i mantega (Marc Ribas)

Arròs amb llet i mantega

ARXIVAT A:
Consells de cuina

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut