Quatre receptes amb arròs
L'arròs combina bé amb carn i verdura
Des de paelles a risottos passant per caldosos

Fans de l'arròs: receptes per cuinar-lo amb verdura, carn o peix

Arròs amb verdures, amb carn, amb peix... Arròs caldós, risotto, oriental, arrossos també de postres... L'arròs combina a la perfecció amb molts productes. Les millors receptes per cuinar-lo

L'arròs és com la pasta, costa trobar algú que no li agradi. De fet, és el tercer aliment més consumit al món i n'hi ha milers de varietats. Si ets dels que posarien un basmati per fer una paella, no t'anirà gens malament continuar llegint i aprendre quatre coses d'aquest cereal. I és que existeixen milers de tipus d'arròs i cadascun s'adapta millor a uns tipus de recepta, com explicava Marc Ribas a "Cuines". La primera gran diferència entre els diferents tipus d'arròs és la que separa els llargs dels rodons. 


L'arròs llarg comú absorbeix poca quantitat d'aigua, té menys midó i, per tant, queda més solt quan el cuinem. Entre els arrossos llargs trobem el gessamí, molt aromàtic, i el basmati, també molt aromàtic, més glutinós i amb un gust una mica més "dolç".

Pel que fa a l'arròs rodó, també n'hi ha de diferents mides i, sobretot, es diferencien per les diferents capacitats d'absorció de líquid. Els grans d'arròs que tenen més part blanca són els que absorbeixen més líquid, mentre que el més transparents o perlats n'absorbeixen menys. Un tipus d'arròs rodó és l'arborio, que té una mida més gran que el comú i és perfecte per fer risottos perquè té molta part blanca i absorbeix molt els líquids amb què el bullim. Aquest arròs deixa anar força midó i ajuda a obtenir la textura cremosa típica d'un risotto. Un altre tipus és el bomba. És un arròs més petit, té menys capacitat d'absorció de líquid, però dona molt bon rendiment, aguanta molt més sense passar-se. A banda d'aquests, també hi ha arrossos integrals, l'arròs per fer sushi o el vaporitzat, perfecte per a estudiants, diu el Marc, perquè no hi ha res que el destrueixi.

 

Les millors receptes per fer arròs a casa

L'arròs és un dels plats que tenen més fans i tothom, més o menys, s'atreveix a cuinar-lo. Aixó sí, cadascú al seu estil i amb les seves possibilitats. Ara bé, aquells que vulguin anar una mica més enllà, es poden deixar aconsellar per alguns dels millors xefs de casa nostra que amb els anys han passat pels fogons de TV3 i han anat explicant els seus secrets per aconseguir arrossos meravellosos. Marc Ribas, Carme Ruscalleda, Jordi Cruz, Carles Gaig... Tant és si t'agrada l'arròs amb carn, amb peix o vegetarià; segur que entre les moltes propostes en trobaràs una que et vingui de gust cuinar.

 

Arrossos amb verdures

Arròs de tirabecs (Marc Ribas)

 

Arròs melós de carxofes (Marc Ribas)

 

Paella de verdures (Marc Ribas)

 

Arros amb llenties (Marc Ribas)

 

Arròs a la cubana vegà (Marc Ribas)

 

Arròs de xampinyons (Jordi Cruz)

 

Arròs caldós amb verdures, xiitake i algues (Teresa Carles)

 

Arròs cremós de rossinyols amb formatge tou d'ovella (Joan Luque)

 

Arrossos amb carn

Arròs amb costella i salsitxa (Marc Ribas)

 

Arròs de costella i brocoli (Marc Ribas)

 

Arròs al forn (Marc Ribas)

 

Arrossos amb peix

Arròs caldós de lluerna (Marc Ribas)

 

Arròs caldós de gamba (Marc Ribas)

 

Arròs d'arengades (Marc Ribas)

 

Arròs de cranc blau (Marc Ribas i Ladis Alcalà)

 

Arròs amb bacallà (Marc Ribas)

 

Paella pícnic d'arròs basmati amb llagostins (Carme Ruscalleda)

 

Arròs que cura i tonifica (Carme Ruscalleda)

 

Arròs de congre, galeres i gambes (Carles Gaig)

 

Arrossos mar i muntanya (amb carn i peix)

Jambalaia (Marc Ribas)

 

Papillota d'arròs al forn (Marc Ribas)

 

Paella de festa  (Carme Ruscalleda)

 

Arros de pagès amb calamars de llauna (Les Cols)

 

Risottos, arrossos amb un toc italià

Risotto a la milanesa (Marc Ribas)

 

Risotto de bolets (Marc Ribas)

 

Risotto de tirabecs i pernil (Marc Ribas)

 

Risotto amb vi negre i formatge (Miko Karturan a "Tot es mou")

 

Risotto de calamarsons amb encenalls de tonyina i llima (Andrés Herreros)

 

Risotto amb parmesà i pesto (Guillermo Casañé)

 

Arrossos amb un toc asiàtic

Temaki sushi (Marc Ribas)

 

Sushi sashimi (Marc Ribas)

 

Arròs de verdures i curri vermell (Carles Rodríguez)

 

Arròs salvatge, verdures i sopa de miso (Felip Llufriu)

 

Postres de cullera amb arròs com a protagonista

Arròs amb llet (Marc Ribas)

 

Arròs amb llet de coco (Marc Ribas)

 

Arròs amb llet i mantega (Marc Ribas)

ARXIVAT A:
Consells de cuina
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut