Tomàquets
Els millors tomàquets són els que maduren al sol
Les millor receptes de "Cuines"

Els millors tomàquets es mengen a l'estiu: receptes per assaborir-los

L'estiu és la millor època de l'any per gaudir del tomàquet, una fruita que mai no s'acostuma a menjar per postres. Cor de bou, Barbastro, cirerols, Montserrat... A Catalunya se'n conreen diferents varietats i es poden cuinar de moltes maneres. En amanida, sopa, coca...

TEMA:
Consells de cuina

Sabíeu que no tots els tomàquets creixen emparrats? Marc Ribas no ho tenia molt clar i ho va constatar en una visita a la masia Ca n'Oliveró de Castellbisbal on Pere Botifoll el va ajudar a conèixer diferents varietats de tomàquet. Cor de bou, Montserrat, Rosa ple o Barbastro, cirerol...

 

Tot i que de tomàquets se'n poden comprar tot l'any perquè es cultiven en hivernacles, la seva temporada natural és l'estiu i és que el seu sabor, quan maduren al sol, és el millor. Per aprofitar al màxim aquesta època us proposem set receptes de Marc Ribas a "Cuines" amb aquesta fruita d'estiu com a protagonista

 

▶️ 1. Salmorejo

El salmorejo és una sopa freda andalusa que té el tomàquet com a ingredient principal. Aquesta versió, de Marc Ribas, porta pernil i ou dur.

 

Marc Ribas explica que és una amanida típica d'un esmorzar de cullera que ell fa amb seitons en lloc de boníto. Tot, sobre un llit de tomàquet de pera i ceba confitada. 

 

Una barreja de tomàquet de pera amb cogombre, anxova, ceba de Figueres i perfum d'alfàbrega. És el tàrtar de tomàquet d'en Marc.

 

Un plat senzill, econòmic i boníssim. Per fer aquesta coca, Marc Ribas utilitza farina d'espelta, un cereal que conté més proteïnes, minerals, vitamines i fibra que el blat comú.

 

Una original manera d'amanir els tomàquets i de menjar iogurt. Lluís Marquina i Montse Tió van acompanyar el Marc per fer aquesta amanida de cirerols amb iogurt de cabra.

 

I per aprofitar al màxim la temporada del tomàquet, no us podeu oblidar de fer-ne conserva. Si ho feu, seguireu gaudint del sabor del tomàquet madurat al sol durant tot l'any.

ARXIVAT A:
Consells de cuina

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut