Tomàquets
Els millors tomàquets són els que maduren al sol
Les millor receptes de "Cuines"

Els millors tomàquets es mengen a l'estiu: receptes per assaborir-los

L'estiu és la millor època de l'any per gaudir del tomàquet, una fruita que mai no s'acostuma a menjar per postres. Cor de bou, Barbastro, cirerols, Montserrat... A Catalunya se'n conreen diferents varietats i es poden cuinar de moltes maneres. En amanida, sopa, coca...

Sabíeu que no tots els tomàquets creixen emparrats? Marc Ribas no ho tenia molt clar i ho va constatar en una visita a la masia Ca n'Oliveró de Castellbisbal on Pere Botifoll el va ajudar a conèixer diferents varietats de tomàquet. Cor de bou, Montserrat, Rosa ple o Barbastro, cirerol...

 

Tot i que de tomàquets se'n poden comprar tot l'any perquè es cultiven en hivernacles, la seva temporada natural és l'estiu i és que el seu sabor, quan maduren al sol, és el millor. Per aprofitar al màxim aquesta època us proposem set receptes de Marc Ribas a "Cuines" amb aquesta fruita d'estiu com a protagonista

 

▶️ 1. Salmorejo

Salmorejo

El salmorejo és una sopa freda andalusa que té el tomàquet com a ingredient principal. Aquesta versió, de Marc Ribas, porta pernil i ou dur.

 

Amanida de tomàquet confitat i seitó

Marc Ribas explica que és una amanida típica d'un esmorzar de cullera que ell fa amb seitons en lloc de boníto. Tot, sobre un llit de tomàquet de pera i ceba confitada. 

 

Tàrtar de tomàquet

Una barreja de tomàquet de pera amb cogombre, anxova, ceba de Figueres i perfum d'alfàbrega. És el tàrtar de tomàquet d'en Marc.

 

Coca de tomàquet i ceba

Un plat senzill, econòmic i boníssim. Per fer aquesta coca, Marc Ribas utilitza farina d'espelta, un cereal que conté més proteïnes, minerals, vitamines i fibra que el blat comú.

 

Amanida de tomàquet i iogurt de cabra

Una original manera d'amanir els tomàquets i de menjar iogurt. Lluís Marquina i Montse Tió van acompanyar el Marc per fer aquesta amanida de cirerols amb iogurt de cabra.
 

Cirerols al forn

Una recepta d'Arnau París que tant pot servir de primer plat com d'acompanyament.
 

Conserva de tomàquets i de samfaina

I per aprofitar al màxim la temporada del tomàquet, no us podeu oblidar de fer-ne conserva. Si ho feu, seguireu gaudint del sabor del tomàquet madurat al sol durant tot l'any.

ARXIVAT A:
Consells de cuina
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut