Marc Ribas, somrient, amb un tàper amb pollastre en aigua salada a la mà
Tip de cuina amb Marc Ribas

El truc perquè el pollastre no et quedi sec ni dur: com és que no l'hem descobert fins ara?

Marc Ribas ens ha revelat un d'aquells trucs que et poden canviar la vida... culinàriament parlant. Prepareu-vos per descobrir com fer que el pollastre quedi molt més melós i molt més tendre.

Si tens una carmanyola, aigua i sal, tens tot el que et cal per fer aquest "trucarro" que ens ha explicat Marc Ribas i que més de 200.000 persones ja han vist a Instagram. 

El presentador de "Cuines" i "Joc de cartes" és molt fan de la tècnica de la salmorra: aquest truc es pot fer servir amb vedella, amb pollastre, amb el peix...

 

Però focalitzem: en aquest cas, us expliquem com la física us pot ajudar a preparar una cuixa de pollastre melosa i tendríssima. El secret és l'osmosi.

 

 

Ens caldrà tenir una cuixa de pollastre desossada i sense pell. A dins d'una carmanyola, hi fem una salmorra: ens caldrà posar 30 grams de sal per litre d'aigua

Després, simplement submergim el pollastre en l'aigua. I, com diu el Marc, "deixem que l'osmosi treballi". Amb aquesta concentració d'aigua i sal, només ens caldrà tenir el pollastre en salmorra 20 minuts. La sal que hem posat s'equilibrarà amb la sal del pollastre i això farà que ens quedi molt més tendre i melós. A banda, també ens el salarà, per tant recordeu que en el moment de cuinar-lo no ens caldrà afegir-hi sal!

Fàcil, oi? Deixa les complicacions per a altres temes.  

 

 

ARXIVAT A:
Consells de cuina
Anar al contingut